Benzineskannával az 5G-tornyok ellen

Élet + Mód

Sorra pusztítják el az 5G mobiltornyokat a paranoid konteóhívő fanatikusok. És nem is egy "elmaradott" (lám, mégis babonáktól sújtott) térségben.

Egymás után gyújtják fel vagy rongálják meg az 5G technológiát szolgáló átjátszótornyokat Nagy-Britanniában az elvakult, szenvedélyes technológia-kritikusok. Meg olyanokat is, amelyek nem is az ötödik generációs drótnélküli adatátvitelt szolgáló mikrohullámú frekvenciákon sugároznak és még az előző generációs mobiltechnológiát szolgálják (Hiába, ahol fát vágnak, ott, J.V. Sztálin szavaival élve, hullik a forgács is).

Habár a brit 5G-ellenes fanatikusok élen járnak a legújabb kori luddita mozgalomban és buzgalmuk a jelek szerint e héten sem hagyott alább, de a kevésbé nemes ügy Hollandiában is követőkre talált. Nyilvánvaló, hogy nem egyszerű vandalizmusról van szó, elvégre agresszív mozgalmárok már korábban is számos, a mobilkommunikációban dolgozó mérnököt, informatikus szakembert, sőt egyszerű kétkezi dolgozót is megtámadtak vagy a távolból (remélhetőleg szintén 5G-s adatforgalom segítségével) inzultáltak, azzal vádolva őket, hogy a népesség kiirtásához, de legalábbis megritkításához asszisztálnak.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

 

Ha  nem is feltétlenül tudjuk, kiknek a kezében van a gyufa és a benzineskanna, de a mozgalom terjedéséhez hozzájáruló videókat a konteógyár szorgos bedolgozói állítják elő. No de, ki  az a Thomas Cowan, és miért oly hatásosak a futballkommentátorból lett konteó-guru David Icke "gondolatai" és egyenesen az X-aktákból kölcsönzött egzotikus  képzeletvilága? Kik hiszik el, hogy nincs is koronavírus-járvány, csupán az 5G technológia okozta károk oly ragályosak, a tüneteket pedig a halálos sugárzás által legyengített szervezetre támadó hétköznapi kórokozók okozzák? Vagy inkább a sugárzás által szétvert sejtek törmeléke terjed vírusként? Esetleg intelligens, habár gonosz idegenek (gyíklények, űrhajós istenek) által tervezett nano/pikorobotokat aktivál a mikrohullámú sugárzás, hogy megtizedelje az elkanászodott emberi fajt?

A szakemberek számára is kemény dió a kommunikáció: a notórius konspirációhívőket aligha lehet észérvekkel meggyőzni és nem is éri meg vitázni velük. Az 5G-témában mindenképpen laikus potenciális közönségük számára azonban talán nem árt a nyilvánvalónak tűnő badarságok cáfolatával szolgálni.

További részletekkel szolgál szerzőnknek az e heti nyomtatott Magyar Narancsban megjelent Más műsort sugároznak című cikke

Ne feledje el e héten is megvásárolni a lapot vagy fizessen elő rá itt:

Magyar Narancs

A digitális Magyar Narancs digitális olvasójának a digitális olvasáshoz szükség lesz a DIMAG Reader letöltésére. A digitális példányok a következő platformokon érhetőek el online, és offline is: Iphone/Ipad (iOS), Google Android, PC. Fizessen elõ egy évre, fél évre, negyed évre, egy hétre!

Neked ajánljuk