Holnap rajtol a Giro d'Italia, sok helyen útlezárások lesznek

Élet + Mód

Három napig tart az esemény, érdemes lesz odafigyelni az útvonalakra.

A Giro d'Italia országúti kerékpárverseny miatt péntektől vasárnapig számos helyen kell ideiglenes útlezárásokra készülni - közölte a Magyar Közút Zrt.

 A háromnapos esemény ideje alatt a verseny útvonalán több órányi teljes útlezárások lesznek:

  • pénteken a Budapest-Székesfehérvár-Visegrád útvonalon,
  • szombaton Budapest belvárosában,
  • míg vasárnap a Kaposvár-Nagykanizsa-Balatonfüred útvonalon.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a kerékpárosok érkezése előtt - a verseny előírásai szerint - majdnem 3 órával már le kell zárni az érintett szakaszokat, ezért azt kérik, hogy aki teheti, kerülje el a verseny útvonalának térségét. Az érdeklődőknek érdemes arra készülni, hogy a rajtnál és a célnál a gépjárművel parkolás is több időt vehet igénybe.

Kiemelték:

  • Visegrádon a befutó helyszínét csak gyalogosan lehet megközelíteni, ami a komptól számítva egy órát is igénybe vehet.
  • A 71-es főúti versenyszakaszokat érdemes a Balatoni Bringakörön megközelíteni.
  • Pénteken Budapestről Dunaújváros, illetve Székesfehérvár, valamint Szentendre irányában a szokásosnál is nagyobb torlódásra kell számítani. Ezen a napon az M0-s autóút déli szakaszán egyes csomóponti ágakat is lezárnak.
  • Budapestről Nagymarosra különvonat közlekedik pénteken, ahonnan komp viszi át a nézőket Visegrádra. A komp gépjárműveket nem szállít a befutót megelőző időszakban. Tihanyba vasárnap a komp szintén csak nézőket szállít a versenyt megelőzően .

Hozzátették, hogy pénteken Budapesten, vasárnap pedig Kaposváron a verseny útvonalán már 10 órától megkezdődnek az útlezárások. Ezek idején az M1-es és M7-es autópálya egyes szakaszai terelőútként is üzemelnek. Az országos utakat érintő forgalmi helyzetről érdemes még utazás előtt tájékozódni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk