Jön az EESZT új funkciója, a BetMen

  • narancs.hu
  • 2021. december 14.

Élet + Mód

Nem vicc. Az elnevezés a betegútmenedzsmentet takarja, az orvosoknak és a betegeknek is hasznos lesz.

Digitális betegútmenedzsmenttel bővülhet az e-egészségügyi rendszer, az EESZT - számol be a hvg.hu. Az új funkció azt jeleni, hogy tervezhetővé válik a betegellátás az alapellátástól a szakorvosi kezeléseken át az utógondozásig, illetve a terápiák elemzéséig. A technológiai szolgáltatást a Roche Magyarország Kft. adományozza az Országos Kórházi Főigazgatóságnak.

A Digitális Betegútmenedzsment Applikáció, azaz BetMen funkciója szerint végigkíséri a pácienst a teljes betegútján. Tervezhetővé teszi a betegellátást az alapellátástól a szakorvosi kezeléseken át az utógondozásig, illetve a terápiák elemzéséig: a platform ugyanis kezelési tervet, időpontfoglalási rendszert, konzultációs lehetőséget kínál a felhasználóknak, a háziorvosnak, a szakorvosnak és a páciensnek is. A rednszerben statisztikák és visszajelzések is nyomon követhetőek, amelyek nagyban segíthetik a terápiák megfelelő irányban tartását.

A BetMent a Roche 100 százalékos tulajdonában álló Magyar Személyre Szabott Egészségügy Fejlesztésért Alapítvány (SzEFA) a Kecskeméti Megyei Kórház munkatársaival, pácienseivel együttműködésben  menedszelte.

A BetMen a hvg.hu információi szerint nemsokára elérhető lesz az EESZT androidos eszközökre készített, valamint az iPhone-okra szánt applikációjában is.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk