Semmi baja az orvosnak, aki élő adásban lett öngyilkos

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 22.

Élet + Mód

„Még egy ásítás vagy hasfájás se.”

Elég nagyot ment az interneten az a tegnapi videó, amelyben dr. Novák Hunor orvos úgy bizonyítja be, hogy a homeopátia egy blöff, hogy bevesz egy teljes üveget a homeopátiás altatóból. A homeopátiával foglalkozó gyógyszertárban azt mondták neki, ha ebből megenne fél üveggel, az vélhetőleg halálos lenne. Novák a kísérletet Andy Vajna tévéjének reggeli műsorában hajtotta végre, ahol egyébként egy homeopata orvossal vitatkozott, aki szerint a kvantumfizikával és az informatikával lehet elmagyarázni a homeopátia működését.

A csecsemő- és gyermekorvos – aki korábban amúgy Schobert Norbertnek is nekiment, amiért szerinte a citrom és a szódabikarbóna jó a rák ellen – ma azt írta ki a Facebookjára, hogy semmilyen tünetet nem észlelt a homeopátiás túladagolás után. „Még egy ásítás vagy hasfájás se jelentkezett, továbbra sem érzek semmit. Illetve egy valamit igen: kicsit mérges vagyok, mert 7.000 forintot (!!!) hagytam ott ezekért a hatástalan szerekért a gyógyszertárban. Elég jó üzlet a semmit eladni ennyiért. Ízre nem volt rossz a sok cukorgolyó, de azért az M&M'S jobb” – írja.

Ahogy arról a héten beszámoltunk, az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC) kiadott egy állásfoglalást arról, hogy a homeopátiás készítmények semmilyen betegség legyőzésében nem segítenek, és akár még kártékonyak is lehetnek.

Európai tudományos akadémiák testülete: a homeopátia humbug

Semmi sem bizonyítja, hogy hat, viszont kártékony lehet. Az európai tudósok egyik legmagasabb rangú szervezete, a tudományos akadémiák közös testülete, az EASAC friss állásfoglalásában azt írja: nincs érdemi bizonyíték arra, hogy a homeopátia használ, az ezt állító tanulmányok nem megalapozottak tudományosan, viszont káros lehet, számolt be a jelentésről az Index.

Figyelmébe ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet. Hivatalosan mindkét telken „mezőgazdasági” épület áll. A szőlő, az uborka, a fű vagy a tök netfüggő?