Zacher Gábor: „Nincs negatív hatása egy doboz energiaitalnak, ezért nincs értelme a riogatásnak”

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. július 21.

Élet + Mód

Rendszeres fogyasztás mellett azonban a 14 évesnél fiatalabbaknál magas vérnyomás és szívelégtelenség alakulhat ki.

Zacher Gábor toxikológus szerint egy doboz energiaitalnak nincs negatív hatása, ezért nem látja értelmét a „riogatásnak.”

Az orvos vasárnap az M1 aktuális csatornán azt mondta: egy doboz energiaitalnak körülbelül ugyanannyi a koffeintartalma, mint egy adag kávénak.

Rendszeres fogyasztás mellett azonban a 14 évesnél fiatalabbaknál magas vérnyomás és szívelégtelenség alakulhat ki - hívta fel a figyelmet. Riogatás és tiltás helyett azonban inkább beszélni kellene nekik arról, hogy a rendszeres energiaital-fogyasztásnak milyen hatásai lehetnek - közölte.

Az energiaitalok körüli kérdések – amit Zacher riogatásnak nevezett – azért merültek fel számos alkalommal a közelmúltban, mert kiderült, hogy a kormány busásan támogatja a hazai energiaital-gyártót, a Hell Energyt.

(Borítóképünkön: Zacher Gábor toxikológus, a Honvédkórház sürgősségi centrumának főorvosa, a Magyar Fiatalokért díj kitüntetettje beszél az átadóünnepségen a budapesti Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában 2017. november 27-én. MTI Fotó: Mohai Balázs)

Figyelmébe ajánljuk