Első változat

Orbán és a küllő

szerző
Kálmán C. György
publikálva
2016. szept. 16., 06:39
kommentek
16
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„A népszavazással a küllők közé tegyük a botot” – kívánja a miniszterelnök. De belegondolt, mit sugall?

A miniszterelnök állítólag ezt mondta Kötcsén:

„Logikus, ha hívják szerencsétleneket, akkor jönnek. A mi esélyünk most, hogy a népszavazással a küllők közé tegyük a botot, remélve, hogy a magyar példa hullámot vált ki Európában.”

Nem, a küllők közé tett bot a legritkább esetben „vált ki” hullámot. Az akkor van, ha tapicskolunk a vízben, vagy ha beledobunk egy nagy követ.

Nyilvánvaló, hogy a miniszterelnök fejében a kora gyermekkor kedves játékai járnak. Vagy úgy gondolja, hogy akkor tudja jól megértetni magát, ha ilyen emlékekre hivatkozik, ezeket mindenki ismeri, nem kell a becélzott 8 éves kori színvonal fölé menni. A prepubertás kedves játékai. Hullámoztatjuk a pocsolyát, és jól kitolunk a másikkal. Hát minek ült fel a hülye Sanyi arra a bringára? Meg lett mondva neki, hogy egy kört engedtünk csak, szálljon már le, ne önzőzzön. Szépen szóltunk neki, csak nem szállt le. Hát, most megnézheti magát.

Bot a küllők közé.

Felnőttünk, és emlékszünk, mivel jár ez. Recsegés-ropogás, nagy tanyázás, felhasad a térd, folyik a vér, használhatatlan a bringa. És mi lesz otthon! A küllők darabokban, ki kéne őket egyengetni, visszadugdosni lehetetlen. A kerékben hatalmas nyolcas.

Aki arról vizionál, hogy így kell megállítani a biciklit, a kimenetelbe is belegondolhatna. Ez volna az esély? Hogy legyen sírás, törés, sebek, vér, veszekedés, kár?

Boldog, pajkos gyermekkor.

szerző
Kálmán C. György
publikálva
2016. szept. 16., 06:39
kommentek
16
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 16
  szegedi789
  2016. szeptember 17., szombat 11:26
  ön, ha akarna se tudna vitatkozni, kedves grrr ... tudja szerepfelfogás, beszűkült világkép stb. , ez mind akadályozza ...
 2. 15
  grrr
  2016. szeptember 17., szombat 07:32
  Ahogy gondolod, kedves szegedi, nem szoktam vitatkozni a kuncsafttal.
 3. 14
  szegedi789
  2016. szeptember 16., péntek 20:54
  grrr egy troll vagy egy bot, ahogy tetszik ...
 4. 13
  bétom
  2016. szeptember 16., péntek 15:45
  Gondolom a népszavazásnak nevezett bohózattal az ország bizonyítványt állít ki szellemi állapotáról!Még megmutathatjuk a világnak,hogy nem szolgai módon gondolkodó és cselekvő nép vagyunk.Azt hiszem nagyjából ez az utolsó esélyünk,hogy ne írjanak le végleg bennünket!
 5. 12
  Kovacs
  2016. szeptember 16., péntek 13:59
  "Aki arról vizionál, hogy így kell megállítani a biciklit, a kimenetelbe is belegondolhatna. Ez volna az esély? Hogy legyen sírás, törés, sebek, vér, veszekedés, kár?"
  Igen, mert a minisztrerelnökünk csak ehhez ért. Az, hogy meg kell végre tanulnunk máSOKkal is együtt élni, ez tőle idegen verzió. Az, hogy a háborútól, klímakatasztrófától menekült emberek Európa kapuján (is) kopogtatnak, nem az első eset. Egyébként megállítani sem lehet. A találkozás, hogy kínszevedés lesz, vagy emberi keretek között marad, ezt lenne dolgunk eldönteni. De egy ilyen kormánnyal és felhergelt népével marad a: "sírás, törés, sebek, vér, veszekedés, kár"
 6. 11
  grrr
  2016. szeptember 16., péntek 12:47
  Mi van az én 3 órámmal, Blama?
 7. 10
  Blama
  2016. szeptember 16., péntek 12:39
  grrr
  3 órája

  Örülök, nagyon örülök, hogy így látod.

  Én csak egy uszító bolondot látok, aki istennek képzeli magát.

  Meg az alázatos csürhéjét, meg az antiszemita fegyverzettségét.
 8. 9
  grrr
  2016. szeptember 16., péntek 12:29
  yoyo, áruldd el, hány cigánykereket hánynál örömödben ha engem moderálnának ki?

 9. 8
  yoyo
  2016. szeptember 16., péntek 12:20
  sajnos a sípolósan lélegző elmeroggyantat törölte a rendszer.
 10. 7
  yoyo
  2016. szeptember 16., péntek 12:19
  "ha lesz még addigra Európa egyáltalán annak aminek most ismerjük, ha a szegény elesettek, az üldözöttek porig nem rombolják - szóval ha jövőre is lesz még Európa és merkel bukik, juncker eltűnik a süllyesztőben akkor jöhet orbán."

  ezt nevezem.

  nem tud a világ annyira elromlani, hogy te ne drukkolnál azért, hogy még rosszabb lehessen.

  Olyan jó lenne, ha a hozzád hasonlóan pusztulni vágyók körbekerítenék magukat bácskiskunban, és a többieket békén hagynák

Komment írásához vagy regisztrálj

Összes blog Itt

Blog

még több cikk