A Szerencsejáték Zrt játszótérépítési programjának nyertesei: fideszes települések és fideszes települések

  • narancs.hu
  • 2020.11.26 12:39

Fekete Lyuk

Meg fideszes települések. Plusz fideszes települések. És fideszes települések.

A Szerencsejáték Zrt. "A játék összeköt" programjában olyan különleges játszótereket adnak át, ahol együtt játszhatnak fogyatékos és nem fogyatékos gyerekek. Maga az állami cég dönti el, mely önkormányzatok kapcsolódhatnak be a programba, a döntéshozatal menete azonban  nem ismert - írja a Telex.

Eddig 13 helyen adtak át ilyen különleges játszótereket, de a lap azt írja, egyetlen olyan ellenzéki vezetésű önkormányzatról sem tudni, amely sikerrel próbált volna bekapcsolódni az állami cég programjába, melynek mottója:

„Nem az a fontos, ami elválaszt, hanem az, ami összeköt!"

Mint írják, a nyertes helyszínek egy része jelen pillanatban ellenzéki vezetésű, de a programba való bekapcsolódás, illetve a játszótér átadásának idején - Tiszaföldvár kivételével - valamennyi helyszínen kormánypárti polgármester volt. Tiszaföldvár-Homok alighanem azért számít kivételnek, mert itt nem közterületről van szó, hanem a Révay György Iskola és Gyermekotthon kertjéről. A tiszaföldvári önkormányzatnak, ahol a polgármester a független Hegedűs István, nem volt köze a projekthez - írja a lap.

Neked ajánljuk