A visszaigazoló kódok megőrzését kéri a KSH

  • narancs.hu
  • 2022. október 24.

Fekete Lyuk

A népszámlálás online kitöltési szakasza már szerdán lezárult.

Fontos, hogy az online kérdőív kitöltés befejezésekor, a beküldést követően kapott visszaigazoló kódot továbbra is mindenki őrizze meg, ugyanis ezzel lehet tanúsítani, hogy valaki kitöltötte a népszámlási kérdőívet. Erre a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtök esti Facebook-posztjában hívta fel a figyelmet. Öt nappal az idei népszámlálás online kitöltési szakaszának lezárulása után. 

A KSH arra kéri azokat, akik nem mentették el vagy nem írták fel a kitöltést igazoló kódot, hogy küldjenek egy e-mailt a kapcsolat [at] nepszamlalas2022 [dot] hu címre. A „Visszaigazoló kódot kérek” tárgymegjelöléssel küldött levélben azt a lakcímet kell feltűntetni, ahova a kitöltés szólt, valamint a kérdőív kitöltéséhez használt 12 jegyű belépési kódot is meg kell adni. Már amennyiben ez mag van.

Korábban a 24.hu írt arról, hogy többen is jelezték, bár online már kitöltötték a népszámlálási kérdőívet, a napokban mégis számlálóbiztosok kopogtattak az ajtón. A lap megkeresésére a KSH közölte, azokat a háztartásokat keresik fel október 20. és november 20. között számlálóbiztosok, amelyek nem éltek az online önkitöltés lehetőségével. Emellett jogszabályban foglalt feladatuk, hogy a hozzájuk tartozó összes címet ellenőrizzék, és szükség esetén pontosítsák, beleértve azokat is, ahol online kitöltés történt.

A KSH sajtóosztálya szerint az eltérések egyik tipikus oka, hogy az online kitöltés során megadott cím nem vagy nem teljesen egyezik meg a népszámlálás címállományában szereplő címmel. Az említett esetekben így előfordulhat, hogy a kérdőív online kitöltése és beküldése ellenére becsenget a számlálóbiztos.

A népszámlálási kérdőívet ilyen esetben természetesen nem kell újra kitölteni. Az online kitöltést a válaszok online beküldése után kapott visszaigazoló kóddal lehet igazolni. Ezért kell rá vigyázni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Helyreigazítás

  • narancs.hu

Helyreigazítás a Varga Judit férje vette át azt a céget, amivel a kormány külföldi termőföldeket akart venni  című cikk miatt.