Azon rötyögtek Bayerék, hogy „Weber sírva, térden állva fog felmenni a Karmelita kolostorba" Orbán bocsánatát kérni

  • B.P.M
  • 2019. május 7.

Fekete Lyuk

Nagyot vitáztak az Sajtóklubban, újfent.

A vasárnapi esti durrbele műsorrendet - amiben a Nyolcast a Bayer show követi - egy lágyabb nap követi a HírTV-n, viszont hétfő este sem hagyták cserben a rajongóikat.

A Sajtóklub műsorvezetője Bayer Zsolt volt, a vendégek pedig rendhagyó módon Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője, Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője, és Gajdics Ottó, a Szabadföld főszerkesztője, az első Jótollú magyar újságíró volt. (Bencsik András és Szentesi-Zöldi László, a Demokrata főszerkesztője és főszerkesztő-helyettese, tehát a két állandó tag nem volt jelen).

A műsorban Huth Gergely felvetette, nem lehetne-e Manfred Weberéknek (az Európai Néppárt csúcsjelöltjének), Kuncze Gábor és Dávid Ibolya viaszbábukat mutogatni - feltételezzük, hogy elrettentés gyanánt-, hiszen „aki kommunistákkal hál, az kommunistaként is végzi!”

Bayer erre reagálásképpen azt mondta, minden létező közvéleménykutatás azt mondja,  a Néppárt drasztikusan veszít a támogatottságából, ami nem elhanyagolható. Ez egyébként - állítása szerint - nem jelenti azt, hogy a „szocik” megerősödnek, ellenben a „mindenféle zöldekkel és nem tudom kicsodákkal.”

„Na, most egy gondolatkísérlet: ha a Néppárt tényleg olyan rosszul szerepel, mint ahogyan az látszik, vagy ne adj Isten még rosszabbul, és gyakorlatilag egy tizenvalahány mandátumon belül lesz a különbség a szocialista frakció és a néppárti frakció között. Ha ebben a lélektani pillanatban lép majd ki a Fidesz, mondjuk a lengyelekkel együtt a Néppártból, akkor még az is előfordulhat, hogy Weber elvtárs sírva fog Canossát járni Pesten, és térden állva megy fel a Karmelita kolostorba [ott található Orbán Viktor miniszterelnök irodája - a szerk.], hogy ő mindent rosszul gondolt!" - mondta Bayer.

 

A teljes adást itt tekintheti meg:

Figyelmébe ajánljuk