Azt gondolta, hogy egy használatban lévő wc-t már senki nem akar átadni?

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 9.

Fekete Lyuk

A fideszes alpolgármester másképp gondolta. Szüret extra.

Ezekben a percekben zajlik a nap legfontosabb közéleti eseménye a pécsi Uránvárosban. Dr. Őri László alpolgármester és Decsi István, a terület képviselője átadnak egy már működő nyilvános illemhelyet. Ha képeket találunk, azonnal közzé fogjuk tenni (a leadkép csak illusztráció!). Addig is a maga teljességében közöljük a sajtónak kiküldött levelet:

„Kedves Kollégák,

Augusztus 9-én 16.30-kor, AZAZ MA, dr. Őri László alpolgármester úr és Decsi István képviselő úr sajtótájékoztatót tart az uránvárosi nyilvános illemhelynél.

A pécsiek már használatba vették a felújított nyilvános wc-ket.

Közfoglalkoztatottakkal újították fel az uránvárosi és a korház téri nyilvános illemhelyeket amit már használnak is a pécsiek és a turisták.

Helyszín: az uránvárosi köztéri illemhely

Időpont: augusztus 9., 16.30

Résztvevők: Őri László alpolgármester és Decsi István a terület képviselője

A rendezvényre ezúton meghívjuk a sajtó képviselőit, híradásaitokat előre is köszönjük.

Üdvözlettel,

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala”

Neked ajánljuk

Leginkább a foci

  • Toroczkay András

Apanovellák, de nem csak azok, felnövéstörténetek, kisvárosi elbeszélések, Budapest- és énelbeszélések is egyben. Az író magáról beszél, nem is kendőzi. Már a címből rögtön beugrik egy másik óriás: Lóci. Itt azonban a fiú emeli fel az apját, s állít emléket neki.

Stockholm-szindróma

Szentgyörgyi Bálint sorozatát nagyjából kétféle diskurzus övezi. Az egyik a sorozat nyilvánvaló történelmi torzításait és pontatlanságait rója fel. Itt elsősorban Hodosán Róza szociológus és Rainer M. János történész kritikái­ra gondolunk, akik az 1980-as évek ellenzéki mozgalmainak tagjaiként jogosan érezhetik, hogy saját és bajtársaik munkálkodását az alkotók nem adták vissza elég hűen. Ugyanakkor szem előtt kell tartanunk, hogy A besúgó vállaltan fikció, nem pedig dokumentumfilm.

Delfin

Van a filmben két csónakázás. Az egyik a bajai Sugovicán, az egykor kedvelt, de most néptelennek mutatkozó horgászhelyen. A gyermekkora helyszíneire visszalátogatván ismét kisvárosi lánnyá változó világhírű úszófenomén a nagypapával, ladikon haladva újra felfedezi a Duna-mellékág békességét. Máskor meg az óceánon hasít bérelt jetboaton, bálnát akar nézni – hullámokból felszökkenő delfineket lát is.

Szerelem határok nélkül

  • Nagy István

Nem lehet könnyű úgy gitározni egy zenekarban, hogy az elődöd árnyékában játszol, és folyamatosan ott van benned a félsz, hogy ha a régi srác majd egyszer vissza akar jönni, téged azonnal lapátra tesznek. Ez történt Josh Klinghofferrel, aki 2009-ben csatlakozott a Red Hot Chili Peppershez, és kereken tíz évig volt az együttes gitárosa.