Bajban lehetnek: többszörösen elítélt, börtönviselt bűnözővel népszerűsíti Orbánt a propaganda

  • narancs.hu
  • 2019. május 24.

Fekete Lyuk

Tommy Robinson = rendőrverés, csalás, hamisítás, rasszizmus.

Megtalálta a tökéletes Orbán-támogatót a kormánypropaganda! A magát Tommy Robinsonnak hívó, sokszorosan elítélt brit bűnöző, aki ha épp nem ver rendőrt, nem uszít arabok ellen, nem épp valamilyen jelzálogcsaláson töri a fejét, akkor szabadidejében úgy próbálja pozícionálni magát mintha politikus lenne, esetleg aktivista.

false

 

Fotó: MTI

És Stephen Chris­topher Yaxley-Lennonnak néha ezt sikerül is elhitetni egyesekkel. Jellemzően elég szélsőjobbos amerikai, vagy szigetországi választókkal, vagy pénzosztókkal – de most az orbánista propagandával is megtette. Yaxley-Lennont csak azért ismerjük ilyen jól, mert nyáron portrét írtunk róla, akkor szedtük össze válogatott disznóságait.

„Lennon/Robinsont 2012-ben tíz hónapra ítélték, mert hamis útlevéllel próbált bejutni az Egyesült Államokba; 2014-ben jelzálogcsalás miatt kapott másfél évet, s többször sújtották felfüggesztettel is”, írtuk tavaly, és felidéztük azt is, hogy a 2000-es évek elején hogyan vert meg egy szolgálaton kívüli rendőrt, amiért börtönbe kellett mennie. „Szerettem akkoriban verekedni, és be is voltam rúgva. A kocsmában egymásnak estünk, ő földre került. Én pedig pont fejbe rúgtam.” Egy év után szabadult, nagyon dühösen. Ráadásul a priusza miatt nem térhetett vissza a reptérre, s ebben a The Telegraph szerint éppen a 9/11 után bevezetett fokozott biztonsági intézkedések is szerepet játszottak – könnyen élhette meg ezt úgy, hogy végül is arab terroristák ütötték el a munkájától. „Kurvára utáltam a rendőröket, és kurvára utáltam az egész rendszert. Úgy éreztem, nem érdemeltem börtönt azért, amit tettem” – idézte fel akkori érzéseit.

Szóval ennek a fickónak a támogató szavai kellenek Orbán Viktornak, feltesszük azért, mert már nagyon kevesen tudják őt támogatni – főképp azok közül, akik nem bűnözők. A Pestisrácok csinált vele hosszabb interjút, amit a köztévé is beidézett, természetesen „Robinson” bűnözői múltjának említése nélkül.

false

Néhány mondat az említett adásból:

„Orbán Viktor Európa legerősebb vezetője, nem Angela Merkel vagy Emmanuel Macron”

„Magyarország a múltban többször is Európa védelmezője volt, most pedig minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy Magyarország és a V4-ek megvédjék a kontinenst az inváziótól”

Korábbi portrénk „Tommy Robinsonról”  itt olvasható.

Figyelmébe ajánljuk