Bayer Zsolt közérdekű adatigénylés során akarja kideríteni, egyesek hogyan és mennyiért jutottak lakáshoz a Várban

  • narancs.hu
  • 2020. február 15.

Fekete Lyuk

Ez itt a revans, miután kiderült, hogy a Fidesz 5. számú párttagkönyvének birtokosa csupán 32 ezer forintért bérel egy lakást. Az új polgármester meg bejelentette, meg fogják emelni a várbeli lakások bérleti díját.

Bayer Zsolt szombat reggel nyílt levelet írt V. Naszály Mártának, az I.kerület polgármesterének, amelyben sorra veszi, kiket érint a budavári önkormányzathoz benyújtott közérdekű adatigénylése. A nyílt levelet – melyet hol máshol, mint a Magyar Nemzetben tett közzé – bár többes számban írja, nem derül ki, rajta kívül ugyan még kik kíváncsiak...

A 24.hu írta meg, hogy Bayer Zsolt jelenleg 32 ezer forintért bérel lakást a Várban, és annak ellenére is maradni fog az ingatlanban, ha a polgármester bejelentése szerint jövőre megemelik a várbeli lakások bérleti díját.

Bayer ezért most aztán azt szeretné tudni, hogyan jutott a Vár közelében lakáshoz Vámos Ágnes, az önkormányzat tanácsadója, Bakró-Nagy Ferenc, az Index munkatársa, Tamási Miklós, a Fortepan alapítója és Diósdi László, újságíró, akit a "vár öreg komcsijának" nevez, vagy hogyan vásárolhatott ingatlant Baráth Etele egykori szocialista képviselő.

Bayer levelében hangsúlyozza, hogy ez a lista egyelőre csak a kezdet, és azzal fenyeget, hogy a közérdekű adatok kiadása után újabb névsorral fog jelentkezni.

Figyelmébe ajánljuk