Bayer Zsolt vaslogikával levezette, hogy a kormány tagjai miért nem melegek

  • narancs.hu
  • 2021. október 18.

Fekete Lyuk

Orbán Viktor esetében ez ugye fel sem merül, többeknek meg felesége van, azért nem.

Nem akármilyen névsorolvasást tartott vasárnap esti, Hír TV-n tartott műsorában Bayer Zsolt – vette észre a 444.hu. A kiindulópont Márki-Zay Péter állítása volt arról, hogy a fél magyar kormány meleg. Bayer szerint az ellenzéki politikus egy „rothadt lelkű gátlástalan szemétláda, egy aljas görény”, amiért ilyet mond.

Bayer Zsolt viszont ezután nekivág, hogy pontról pontra, személyről személyre cáfolja Márki-Zay állítását. A levezetés pedig így néz ki:

  • A 15 kormánytagból Orbán Viktort kapásból leszámítja, mert nem feltételezi, hogy Márki-Zay róla mondaná ezt.
  • A három női kormánytagot leszámítja, mert Bayer szerint ha rájuk gondolt volna, Márki-Zay hozzátette volna, hogy leszbikus.
  • A 11 férfi kormánytag esetében pedig egyesével veszi végig, miért nem lehetnek melegek.

Közülük Semjén Zsolt azért nem – mondta Bayer – mert 77 óta barátok. Semjén ‘79-ben összejött egy osztálytársnőjükkel, aki azóta a felesége. Hetente összejárnak Bayerékkel, eddig nem adta jelét, hogy meleg lenne.

„Ha Pintér Sándor meleg, akkor én is az vagyok”- fejtegette a vaslogikájú publicista. Varga Mihály azért nem lehet homoszexuális szerinte, mert „egy karcagi, kunsági, normális, tisztességes, böcsületes parasztgyerek”, házasember- mióta Bayer ismeri - nem adta jelét melegségének.

A teljes levezetést ide kattintva lehet elolvasni.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A falnak is szeme van

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Radiohead különösebben sok vidámságot csalt volna az arcunkra, épp ezért furcsa a némiképp utódzenekarának tekinthető The Smile névválasztása.

Mélyen tisztelt publikum!

  • - turcsányi -

„Vándorcirkuszos szeretnék lenni, hóban-esőben a cirkusszal menni…” – köszöntötte az új évtizedet 1970-ben Karda Beáta.

Szabó, baka, kém

Hogyan válhatott a II. világháború kulcsfontosságú alakjává egy divattervező? Miért hízelegtek nagy hatalmú német vezetők egy töpörödött francia nőnek?

Elfordított arccal

  • SzSz

Hosszú percekig kitartott, éjfekete vászonnal indulunk, amelyet hirtelen vált fel az idilli kép: családi délután a folyóparton, a madárcsicsergést csak a játék és hancúrozás hangjai szakítják meg. Jonathan Glazer filmjében ugyanis a sötétség és a fényesség a szó szoros értelmében egymás szomszédságában honol.

Fejjel a falnak

A rasszizmus mindig újratermelődik, és már csak emiatt is elemi érdekünk, hogy újra és újra elővegyük a tiszaeszlári történetet, és beszéljünk róla.

A jelmez hatalma

A zalaegerszegi színház minden évadban műsorra tűz egy kötelező olvasmányból készült előadást; az idén a Tartuffe-öt a színház színművésze, Farkas Ignác állította színpadra.

Boldogan éltek, míg

Három, fehér menyasszonyi ruhába öltöztetett próbababa tájol minket a lépcsőfordulóban, körülöttük papírból kivágott virágok és levelek, mintha egy kicsit sután berendezett menyasszonyi szalon kirakatát látnánk.

A nem haszonelvű szeretet

Ennél abszurdabb és szerencsétlenebb szituációt nehezen lehetett volna elképzelni, erre tessék. A Kossuth rádión ugyanis épp Balog Zoltán mondta el a reggeli imát aznap, amikor egész mást kellett volna mondania.

A szomorú bohóc

  • Domsa Zsófia

Hjalmar Bergman a svéd próza és dráma egyik klasszikusa. A történetcsokor első darabjában egy svéd vidéki kisvárosban járunk, a múlt század elején, a szerző legjobban sikerült elbeszéléseinek idején. Bergman a realizmust fantasztikummal, a vígjátékot mély tragédiával vegyítő írásmód mestere. A Nagymama és az Úristen egy matriarcha életét és elmúlását, egy társadalom átrendeződését tárja elénk.

Az utolsók

Már az első magyarázkodásuk is átlátszó és röhejes volt: az tudniillik, hogy Svédország NATO-tagsága miatt „vita van” a kormány és a Fidesz-frakció között. Volt ám ilyen vita Finnország ügyében is! Aztán amikor Törökország, amellyel a baráti magyar kormány együtt mozgott a két ország tagságának a blokkolásában, bejelentette, hogy a finnek részükről jöhetnek, Orbán is meggondolta magát.