’56 apropóján bejelentette a Mi Hazánk Mozgalom: visszaállítanák a halálbüntetést

  • narancs.hu
  • 2018. október 23.

Fekete Lyuk

De korlátoznák a választási jogot, és meghallgattatnák a magzati szívhangot az abortusz előtt.

A Corvin köznél tartotta megemlékezését a Mi Hazánk Mozgalom. A Jobbikból kivált politikusok az ’56-os események felidézésén túl programot is hirdettek.

A párt a halálbüntetés visszaállítását, az abortusz előtt a magzat szívhangjának meghallgatását szorgalmazza, valamint írni és olvasni tudáshoz kötnék a választójogot – jelentette be Novák Előd.

De nem hagyták ki a buliból a zsidókat: országos aláírásgyűjtésbe kezd ugyanis a Mi Hazánk Mozgalom a Maccabi-játékok támogatása ellen. Ahogy történt utalás az LMBTQ-emberekre is.

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom alapító elnöke 1956-ot történelmi krízishelyzetként definiálta, amikor mindenki eldönthette, hogy mi lesz belőle, hős vagy áruló.

„A hősök egy szabad Magyarországért harcoltak. Ha ma megkérdeznénk őket, mit értettek ők a szabadságon, akkor azt fogják válaszolni, hogy gendersemleges óvodákat szerettek volna látni?! Vagy szerettek volna olyan Európához tartozni, ahol a gyerekek számára a lovag nem a hercegnőt akarja meghódítani, hanem a herceget?!”

Figyelmébe ajánljuk