Na, kiket hibáztat a lakájmédia „születendő embertársaink felszeleteléséért” és a hajléktalanok haláláért?

  • - palosm -
  • 2018. október 18.

Fekete Lyuk

Mindig van egy újabb szint.

Az egyik, habonyista lakájmédia szerzője azzal kommentálja a hajléktalanság betiltását a másik, schmidtmáriaista lakájmédiában, hogy a liberálisok lazán felszeletelik születendő embertársaikat, ezért nyilván nem meglepő, hogy azt is szeretnék, hogy más embertársaik megfagyhassanak az utcán.

Viccnek vagy túlzásnak tűnhet, pedig egyáltalán nem az.

Mondhatnánk persze, hogy aki arra vetemedik, hogy ilyesféle habonyista-schmidmáriaista keményvonalas propagandát olvasson, az ne lepődjön meg a röhögőgörcsön vagy a hirtelen rázúduló szomorúságon. És igazunk is lenne.

De azért időről időre mégis meg kell mutatnunk olvasóinknak, hol tartanak a srácok-lányok, hol tart az orbánista nyilvánosság. Hol tart a liberális gondolat üldözésének ügye.

Most éppen ott, hogy szerintük a kormány megmenti a liberális emberjogi doktrína által fagyhalálra ítélt hajléktalanokat – miközben persze a kormány hozta meg azt a törvényt, ami alapján rendőrök bilincsben visznek el hajléktalan embereket az utcáról, hogy szabálysértési őrizetbe vegyék őket, illetve szabálysértési díj megfizetésére kötelezzék őket.

„Amíg az emberjogi liberalizmus uralkodott a témában, addig mindent felülírt a fagyhalál joga – végül is mindenkinek a saját élete, és ha már a liberálisok szerint születendő embertársainkat is lazán lehet élve szeletelni, miért ne fagyhatnának halálra minden télen? A liberális gondolkodás a fanatizmus logikája: az elvet akkor is követni kell, ha az abszurd, mert az a fontos, hogy az elvek érvényesüljenek. Hogy emberek közben halálra fagynak, az mellékes.

Ezt írták le, magyar nyelven, és ki is nyomtatták. A liberálisok miatt fagynak halálra az emberek az utcán, és a liberálisok miatt szeletelnek fel születendő embereket.

A hajléktalanok ügyét már lerendezték tehát egy törvénnyel, most jöhet akkor az abortuszügy, hogy ne gyilkolhassanak tovább a liberálisok?

Csak kérdezzük.

Azt viszont állítjuk, hogy a törvény hatálybalépése óta több mint 100 esetben figyelmeztettek rendőrök hajléktalanokat. Egy hajléktalan ember Gödöllőn már bíróság elé került, ő figyelmeztetést kapott. Az első budapesti hajléktalant csütörtökön vették őrizetbe, nem tudni, mikor áll bíróság elé.

Keddi riportunkban is megírtuk: a szakemberek arra számítanak, hogy a kriminalizálás következménye az lesz, hogy a hajléktalanok láthatatlanná válnak a hatóságok, a civil segítők és a szociális munkások számára.

Nehezebb lesz gondoskodni róluk, a hidegben segíteni nekik, közvetve a szigorú szabályok miatt többen hűlnek majd ki a télen.

false

 

Fotó: Németh Dániel

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.