Bocsánatot kért, mert leköpte azt, aki hazaárulónak nevezte

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. április 8.

Fekete Lyuk

Az örmény parlament elnöke dühében reagált így, már bánja.

Bocsánatot kért pénteken Alen Szimonján örmény parlamenti elnök, amiért a héten leköpött egy járókelőt.

A 43 éves honatya a Facebook közösségi oldalon azt írta: „Sajnálom, elvesztettem az önuralmamat egy sértés miatt, amellyel illettek”.

Az incidens továbbra is heves vitákat vált ki szerte Örményországban a médiában. Levon Ter-Petroszján, Örményország első elnöke egyike volt azoknak, akik Szimonján lemondását követelték.

Az eset a hét elején történt, amikor egy járókelő árulónak nevezte a politikust az utcán. A képviselő utasította testőreit, hogy tartsák fogva a férfit, majd Szimonján a férfi arcába köpött – számolt be a sértett.

Szimonján nem tagadta, hogy ez történt, de kezdetben azt mondta: a sértegető „vésse a fejébe, hogy pofátlansága” nem marad következmények nélkül. „A törvényes hatóságok elleni sértésre törvényes választ fog kapni” – közölte.

Szimonján utóbb a közösségi oldalon elnézést kért tettéért minden örménytől. Azt mondta, tisztában van azzal, hogy egy demokráciában a vezetőt lehet, sőt kell is kritizálni, és ilyen alapon a provokáció is helyénvaló. Ugyanakkor azt gondolja, hogy egy önérzetes ember sem tűrne el könnyedén olyan sértést, ami őt érte. Szerinte ez az eset jó alkalom arra is, hogy az ellenzék átgondolja, tényleg megfelelő-e a retorikája, és a személyeskedő stílus helyett inkább civilizáltan vitatkozna.

Az MTI arról ír, az utcai botrány miatt a parlamenti elnök és a kormánypárti Polgári Szerződés (KP) vezető képviselője komoly nyomás alá került. Az ország kormányát korábban nagy presztízsveszteség érte, miután elvesztette a szomszédos Azerbajdzsánnal folytatott háborút a harcok sújtotta régióért Hegyi-Karabah területén 2020-ban. A konfliktus az országot mély válságba taszította.

Sok állampolgár úgy véli, hogy az a tűzszüneti megállapodás, amelyet az örmény miniszterelnök, Nikol Pasinján miniszterelnök aláírt, és amelynek eredményeként Örményországnak le kellett mondania Hegyi-Karabah nagy részéről, árulás.

 A leadkép forrása a politikus Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk