Bordatörést, fogkiverést javasoltak a BRFK posztja alatt

  • narancs.hu
  • 2023. április 5.

Fekete Lyuk

Néhány kommentelőt nagyon felháborított a tetten ért bántalmazó kutyatulajdonos története.

A rendőrjárőr szeme láttára verte németjuhász kutyáját egy budapesti férfi március 31-én a VIII. kerületben.

A BRFK Facebook-oldalán közzé tett leírásból kiderül, hogy a rendőrök azt látták, az idős férfi ököllel többször is fejbevágta a kutyát, aztán nyakörvénél fogva felemelte, úgy, hogy a szerencsétlen állat mellső lábai nem érték a földet.

A rendőrök kiszálltak a kocsiból, a kutyát vezető férfi után mentek a közeli kutyafuttatóba, közben értesítették a józsefvárosi kollégáikat. Igazoltatták a kutya gazdáját, megmondták neki, szemtanúi voltak a bűncselekménynek, amit elkövetett, ezért járnak el vele szemben.

„A 62 éves P. Dániel elmondta, hogy az Ursula névre hallgató nősténykutya rövidebb ideje van birtokában, nézete szerint nincs abban semmi elítélendő, hogy így, ütlegeléssel szokta »nevelni«, mivel »elege van az eb szófogadatlanságából«. A szuka hibájául rótta fel, hogy az a többi kutyával játszani akar, azokhoz túl lelkesen közeledik, »tisztára megbolondul«, ilyenkor őt, fájós derekát rángatja. A férfit kollégáim előállították a kerületi kapitányságra, ahol állatkínzás vétség elkövetése miatt indult vele szemben eljárás. Ursula átmenetileg szintén a kapitányság vendégszeretetét élvezte, később az Állatmentő Liga munkatársai vitték el őt befogadóközpontjukba” – olvasható a BRFK posztjában. 

A tetten ért bántalmazóról szóló bejegyzés alatt nagyon sok helyeslő, lelkes komment olvasható, de néhány olyan is, amely szerint érdemes lenne az ilyen gazdát nagyon megverni. Ez nyilván nem a rendőrségi Facebook-oldal kezelőjét minősíti, csak látlelet a társadalomról.

 
 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk