A korábbi orosz elnök ismét talált kedvére való részletet Orbán rádióinterjújában

  • narancs.hu
  • 2023. április 14.

Fekete Lyuk

Az üzenet célba ért, Medvegyev a miniszterelnök „bátor és pontos” megszólalását méltatta.

Orbán Viktort dicsérte a Telegramon Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, egykori orosz elnök – vette észre a Telex.

Medvegyev bejegyzésében az olvasható: „A magyar miniszterelnök szerint Ukrajna pénzügyi értelemben nem létező ország. Amint megszűnik az USA és Európa finanszírozása, a háború is véget ér.

Jól mondta, bátor és pontos mondatok egy európai politikustól. Csak annyit lehet hozzátenni, hogy amint megszűnik a nyugati finanszírozás, megszűnik maga Ukrajna is”.

Orbán péntek reggel mondta azt a Kossuth rádióban, hogy „Ukrajna pénzügyi értelemben nem létező ország”, az ország működtetését az Európai Unió finanszírozza, köztük a magyarok is. A miniszterelnök szerint, ha más országok nemmel válaszolnak arra a kérdésre, fenntartja-e Ukrajnát, a háborúnak vége lesz. 

A volt orosz elnök reakciójával kapcsolatban a Portfolio.hu emlékeztetett, nem ez az első eset, hogy a Kremlben talál visszhangra a magyar miniszterelnök interjúja. Dmitrij Medvegyev április elején arra reagált, hogy Orbán Viktor úgy nyilatkozott, lassan felmerülhet egy európai békefenntartó misszió indítása is, ami szerinte eszkalálná az orosz-ukrán háborút, világháborús veszélyeket hordozna.

A magyar miniszterelnök egyébként alig pár hónappal az Ukrajna elleni háború kirobbanása után is virtuális vállveregetésben részesült, miután arról beszélt, hogy nem támogatja az orosz energia embargóját.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Gyúlnak a fények

  • - minek -

Szép számmal akadnak olyanok a popvilágban, akiknek tinédzserként hull az ölükbe a világhír, míg mások hosszú időn át, sok kitérővel küzdenek meg a sikerért, s ha látszólag későn rajtoltak is, mégis mindig akkor érnek oda a célhoz, amikor kell.

Kabuki Kőbányán

  • Kiss Annamária

A 19. századi Japán egyik leghíresebb írója, IV. Namboku Curuja kabuki színműve nyomán Silviu Purcărete a román nyelvű Radu Stanca Nemzeti Színházban 2018-ban rendezte meg ezt az előadást, hogy még abban az évben elnyerje vele a román színházi szövetség (UNITER) díját, három kategóriában is.

Utcazene

Mint egy hatásvadász romantikus szimfónia, a BMC Ligeti-fesztiválja is a végére tartogatta a nagy csúcspontokat. (Az első beszámolónkat lásd: Haj, ifjúság, Magyar Narancs, 2023. június 1.) A Ligeti találkozik Kurtággal című koncertet Pierre Charial produkciója nyitotta. A 80 éves, hórihorgas, mutatványosra emlékeztető kintornás még Ligetivel dolgozta ki a mester jó néhány darabjának átiratát.

Megkérték Gyulát

„Hivatali visszaélés miatt feljelentést teszek, mert két tanú egybehangzó állítása szerint hamis tanúzással akart a NER engem és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest »lecsukatni«” – ezt írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalára, miután a hvg.hu a nyomozati iratokat idézve megírta, Fidesz közeli macherek („üzletemberek”) és politikusok hogyan akarták lejáratni Bajnai Gordon volt miniszterelnököt és Budapest jelenlegi városvezetését.

A majdnem szentté avatott ember

Két évvel ezelőtt az azóta megboldogult Transindex.ro munkatársaként interjút készítettem Böjte Csabával. Az interjúban Böjte az abúzusokat szenvedett és a traumát feldolgozni képtelen gyerekeket „fonnyadt almáknak” nevezte, akikből „pálinkát főznek”. 
A szerzetes a beszélgetés egy pontján dühöngve felállt, és faképnél hagyott.

Hinni kell benne

Családostul a nyilvánosság előtt éli az életét a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolt Joób Márton önkormányzati képviselő, és azért küzd, hogy ne ítéljék el. Politikusként a senki földjére került, de a következő választáson is indulni akar.

Eskü, hogy megadom

Majdnem a duplájára emeli a kormány júliustól a kamatadót, az állampapír továbbra is adómentes lesz. Bár racionálisan az állampapír a legjobb befektetés, a befektetők mégis menekülnek tőle. Vajon miért? És jó megoldás-e ez ellen az adóemelés?