A korábbi orosz elnök ismét talált kedvére való részletet Orbán rádióinterjújában

  • narancs.hu
  • 2023. április 14.

Fekete Lyuk

Az üzenet célba ért, Medvegyev a miniszterelnök „bátor és pontos” megszólalását méltatta.

Orbán Viktort dicsérte a Telegramon Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, egykori orosz elnök – vette észre a Telex.

Medvegyev bejegyzésében az olvasható: „A magyar miniszterelnök szerint Ukrajna pénzügyi értelemben nem létező ország. Amint megszűnik az USA és Európa finanszírozása, a háború is véget ér.

Jól mondta, bátor és pontos mondatok egy európai politikustól. Csak annyit lehet hozzátenni, hogy amint megszűnik a nyugati finanszírozás, megszűnik maga Ukrajna is”.

Orbán péntek reggel mondta azt a Kossuth rádióban, hogy „Ukrajna pénzügyi értelemben nem létező ország”, az ország működtetését az Európai Unió finanszírozza, köztük a magyarok is. A miniszterelnök szerint, ha más országok nemmel válaszolnak arra a kérdésre, fenntartja-e Ukrajnát, a háborúnak vége lesz. 

A volt orosz elnök reakciójával kapcsolatban a Portfolio.hu emlékeztetett, nem ez az első eset, hogy a Kremlben talál visszhangra a magyar miniszterelnök interjúja. Dmitrij Medvegyev április elején arra reagált, hogy Orbán Viktor úgy nyilatkozott, lassan felmerülhet egy európai békefenntartó misszió indítása is, ami szerinte eszkalálná az orosz-ukrán háborút, világháborús veszélyeket hordozna.

A magyar miniszterelnök egyébként alig pár hónappal az Ukrajna elleni háború kirobbanása után is virtuális vállveregetésben részesült, miután arról beszélt, hogy nem támogatja az orosz energia embargóját.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?