Értékteremtő tevékenységet folytat, ezért kapott Bayer Zsolt cége 40 milliót a Szerencsejáték Zrt-től

  • narancs.hu
  • 2023. április 4.

Fekete Lyuk

Ki, ha ő nem...

"Mit ad az országnak az 1100ÉV Kft., hogy a Szerencsejáték Zrt. 40 millió forinttal támogatja?" – tette fel írásbeli kérdését Vadai Ágnes a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antalnak, annak nyomán, hogy a hvg.hu nemrég megírta:

januárban a Szerencsejáték Zrt. szponzorkeretéből jelentős összeget kapott támogatásként az 1100ÉV Kft., amely vállalkozás fő tulajdonosa Bayer Zsolt.

Az állami lottócég támogatásosztó leányvállalata által közzétett listán az nem szerepel, konkrétan milyen tevékenységet tartottak érdemesnek támogatásra a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének tulajdonosához köthető cégnél.

De most kiderült, Rogán Antal helyett államtitkára, Dömötör Csaba válaszolt. Azt írta:

a Szerencsejáték Zrt. kiemelten fontosnak tartja, és eszerint támogatja az értékteremtő kezdeményezéseket a hazai kultúra, oktatás, egészségügy, valamint a sport területén egyaránt.

Dömötör Bayer Zsolt, vagy a cégének említése nélkül hozzátette, "az összes többihez hasonlóan a beadványában említett támogatás is a fenti koncepcióba illeszkedve, az előírásoknak megfelelően valósult meg".

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk