Deutsch Tamás szerint csak a mentelmi jog miatt lett Dobrev Klára EP-listavezető

  • narancs.hu
  • 2019. február 24.

Fekete Lyuk

Fideszes tempó.

"Dobrev Klárának később szüksége lehet a mentelmi jogra, valójában ezért döntött most úgy, hogy képviselő szeretne lenni az uniós parlamentben" – mondta az M1 szombati Híradójában Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a Mérce cikke szerint.

Pénteken jelentette be a Demokratikus Koalíció, hogy kiket indít a májusi európai parlamenti választásokon: a lista élén Dobrev Klára, a DK egyik alapítója, Gyurcsány Ferenc pártelnök felesége áll, a második helyen jelenlegi EP-képviselő, Molnár Csaba áll, a harmadik helyen Rónai Sándor, a DK szóvivője és önkormányzati képviselő áll. A negyedik helyre Ara-Kovács Attila, ötödikre Horváth Jácint nagykanizsai önkormányzati képviselő került.

Deutsch arra utalt, hogy a Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő vagyonkezeléssel és tanácsadással foglalkozó Altus céget hírbe hozták a költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba ügyében. A Magyar Nemzeti Bank pedig vizsgálatot indított azokkal a kölcsönökkel kapcsolatban, amelyeket Czeglédy cégei kaptak az Altuson keresztül.

Még tavaly novemberben a NAV Dobrev Klárát is kihallgatta az ügyben. Ezután Dobrev nyilvánosságra hozta a jegyzőkönyvet, és kijelentette, azt nem tudja eldönteni Czeglédy bűnös-e vagy sem, de nevetségesnek tartja a saját magával szembeni eljárást. Ahogy kifogásolta azt is, hogy a kormánypárti sajtóban előbb jelent meg, hogy be fogják idézni kihallgatásra, mint hogy ő maga tudott volna róla.

Figyelmébe ajánljuk