Dnyipro polgármestere Orbánnak: „Először is, ribancarcú...”

  • narancs.hu
  • 2023. január 28.

Fekete Lyuk

Erkölcsi nullának nevezte a magyar miniszterelnököt az ukrán politikus, aki szerint szégyen, hogy a magyar politikai elit elfelejtette, mi történt 1956-ban.

Nem válogatta meg a szavait a Kijivtől délkeletre fekvő, Dnyeper parti város, Dnyipro polgármestere, Borisz Filatov, amikor a Telegramon reagált arra, hogy Orbán Viktor „senkiföldjének” nevezte Ukrajnát.

„Orbánnak. Oroszul. Polkorrektség nélkül. Először is, ribancarcú, nem a mi földünk a senkiföldje hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, mi nem az Urálon túlról másztunk elő. Másrészt pedig különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától, Szlovákiától kezdve Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert.”

A polgármester szerint „a trianoni békeszerződés csak büntetés volt az állatias történelmi tetteitekért”.

„Harmadrészt a kegyetlenkedéseitek, és az a folyamatos vágy, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjatok, történelmi páriává tettek titeket. Negyedszer pedig, milyen alávalóságra vall megbocsátani 1956-ot a szovjeteknek és utódaiknak? Ötödször: teljes erkölcsi nullának kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO szoknyája mögé bújva taposs mindenki nyakára. Kifelé a szoknya alól, és három nap alatt kisöprünk titeket, szemetek” – írta a politikus a Telex beszámolója szerint.

Dnyipro polgármestere annyiban pontosított, hogy nem a magyar emberekre gondolt, hanem a hatalomban lévőkre.

Mindez azután, hogy Orbán egy zártkörű sajtóbeszélgetésen kijelentette, Ukrajna nem fog győzni, Putyin pedig nem tud veszíteni. A mondataiért a kijivi külügyminisztérium bekérette a magyar nagykövetet.

Ugyanitt Orbán azt is kijelentette, hogy nem szívesen tagja az EU-nak, de ez sajnos nem választás kérdése. Ezt a részt az amerikai konzervatív újságíró beszámolójából később törölték, illetve finomították.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk