Jakabnak nem gáz, hogy szegedi párttársa szerint Ukrajna kitalált ország

  • narancs.hu
  • 2023. január 22.

Fekete Lyuk

Az orosz–ukrán háború ügyében speciel valóban nem értenek egyet, de nem ez a lényeg.

Belépett a Nép Pártján Mozgalomba Szegeden Tóth Péter, aki Csongrád-Csanád megyében ismert nemzeti radikális politikus, korábban volt a Jobbik helyi elnöke és a 2. számú választókerületben az ellenzéki előválasztáson jelölt is.

A Szegeder Tóth Péter belépése kapcsán felidézi, mi mindennel kapcsolatban emlékezhet a szegedi politikus nevére az országos közvélemény. 

Még Jobbik-elnök korában írta róla a 24.hu, hogy Tóth mit tart a fajvédelemről, a zsidókról, cigányokról

A politikus a közösségi oldalon a melegeket „genetikai hulladékoknak”, a zsidókat „bibsiknek” nevezte, és mondott olyat is, hogy az „országot egyre inkább elönti a liberális szar”. Amikor a Partizánban az előválasztások idején szerepelt, és Gulyás Márton szembesítette kijelentéseivel, Tóth elnézést kért. 

Aztán jött a szegedi időközi önkormányzati képviselő-választás, amelyet a fideszes Ruzsa Roland nyert meg. Tóth rá is talált egy szép jelzőt:

A Szegeder most arra figyelt föl, miket posztol az orosz–ukrán háborúról Jakab Péter új szövetségese. November 27-én

aberráltnak nevezte a Zelenszkij-kormányzatot, decemberben azt írta, Zelenszkijt „az ukrán sovinizmus és a gyűlölet jutatta hatalomra”, és Tóth meggyőződése, hogy Ukrajna kitalált, mesterségesen létrehozott állam.

A Szegeder kíváncsi volt arra, hogy a Nép Pártján Mozgalom elveivel mennyire kompatibilisek ezek a nézetek.

Jakab Péter a szegedi portál kérdésére azt válaszolta, hogy Tóth Péter a Jobbikkal együtt a kirekesztő kijelentéseket is maga mögött hagyta már, és a mozgalom „semmilyen szélsőséges megnyilvánulásnak nem ad teret, ezért sem szövetkezünk a szélsőséges Fidesszel összekacsintó Jobbikkal semmilyen szinten”.

A Nép Pártján Mozgalom vezetősége valóban más álláspontot képvisel az orosz–ukrán háború ügyében, mint Tóth, de néppárt, és így nem is elvárható, hogy a tagok mindenről ugyanazt gondolják.

„Akkor, amikor egy rezsim ellen küzdünk, csak két oldal van: vagy a Fidesz pártján állsz, vagy a nép pártján. Tóth Péter úgy döntött, marad a nép pártján, azzal a több mint száz csongrád-csanádi tagunkkal együtt, akik egy igazságos Magyarországért szeretnének küzdeni ebben a megyében is” – ez a Jakab-párt véleménye.

Tóth a Szegedernek azt mondta, hogy a mozgalom az ügyben már minden kérdésre válaszolt, és ő e válaszokat nem szeretné kommentálni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk