Dömötör Csaba szerint a szombati tüntetés az oltás ünnepe volt

  • narancs.hu
  • 2021. június 6.

Fekete Lyuk

Örül, hogy megtehették, örül, hogy legyőztük a harmadik hullámot.

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy apás programot tartottak szombaton a lányával, a posztban emellett tuladjonképpen a szombati tüntetést értékelte és elemezte.

Ahogy a politikus fogalmaz: "Jó volt látni, hogy az ország fővárosa újra megtelt élettel. Nyüzsgés volt a teraszokon, sokan sportolni indultak, és volt, aki a baloldali tüntetésre igyekezett. Örülök, hogy megtehették."

A kormány ellen indulatosan felszólalók aligha értenek velem egyet, de a mai tüntetés az oltás ünnepe volt.

A fideszes államtitkár szerint a tüntetés annak a bizonyítéka, hogy "leküzdöttük a harmadik hullámot, ezért szabad a tánc, szabad a gyülekezés, szabad a tünti, újra zöld utat kap az élet."

Majd kifejti, hogy pár hónapja még nem is tudtuk, mikor jöhet el ez az időszak, ezért köszönet illet mindenkit, aki segített az oltások megszervezésében és aki résztvett az oltási programban.

"A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy Európa több országában nemcsak, hogy tüntetni nem lehet, hanem mind a mai napig kijárási tilalmak vannak érvényben, na meg külterületi maszkhordási kötelezettség. Azt is véssük halkan, de azért határozottan a jegyzőkönyvbe, hogy ha a mai felszólalók javaslatai alapján szerveztük volna az oltásokat, akkor ma nem lehetett volna tüntetést tartani. Legfeljebb személytelenül, online" - írta az államtitkár.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk