Elég visszás, ahogy a kormánypárt a környezetvédelemről beszél

  • narancs.hu
  • 2021. június 5.

Fekete Lyuk

„Figyeljünk oda a minket körülvevő természet apró részleteire is” – mondta a KDNP alelnöke, miközben az UNESCO egy állami, környezetromboló beruházás leállítását kéri.

 Ahogy a környezetvédelmi világnap szlogenje is hangsúlyozza: "mi vagyunk az a generáció, amely békét köthet a természettel. Aktivizáljuk magunkat, ne szorongjunk" - mondta a KDNP alelnöke, a párt nőtagozatának vezetője szombaton.

Juhász Hajnalka a környezetvédelmi világnap alkalmából azt írta, az erdők pusztulása, a talajerózió, a különböző élőhelyek beszűkülése mind arra figyelmeztetnek, hogy a természettel együtt élni szabad, visszaélni tilos.

 "A mostani fiatalabb generációban komoly igény van arra, hogy megóvjuk és védjük a természetet. Ebben mindannyiunknak, egyesével komoly felelősségünk van! Ha csak egy fát is ültetünk, már tettünk azért, hogy gyermekeinknek jobb világot hagyjunk hátra" - hangsúlyozta a politikus.

Hozzátette, ha az emberek odafigyelnek, hogy kevesebb szemetet termeljenek, már egy fenntarthatóbb életforma létrehozói lettek. Az odafigyelés pengeéles "fegyver" a teremtett világ védelmében - hangsúlyozta.

"Figyeljünk oda a minket körülvevő természet apró részleteire is és legyen igaz látásunk arra, hogy az egész bolygóért odaadóan tegyünk! Nekünk politikusoknak ebben élen kell járnunk. Kereszténydemokrata női képviselőként továbbra is azért dolgozom majd, hogy folytatódjon az élővilágért kiálló bátor, tettekben megnyilvánuló politikánk, hogy minél többet tehessünk a kék bolygóért" - hangsúlyozta Juhász Hajnalka.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk