Dúró Dóra: ne bélyegezzük meg az oroszokat, és ne legyenek szankciók

  • narancs.hu
  • 2022. március 8.

Fekete Lyuk

A Mi Hazánk politikusa jó időzítéssel Kárpátalja önrendelkezését is követeli közleményében.

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő, Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese közleményben reagált az ukrajnai háborúra.

Ha azt gondolnánk, hogy az orosz agresszió elítélését, a civil lakosság terrorizálását, egy szuverén állam erőszakos megszállását vagy az atomerőműveket érintő hajmeresztő hadmozdulatokat kritizálja, tévedünk.

Dúró rövid irománya szerint a „Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint nem lenne szabad a magyaroknak hátrányos szankciókat támogatni Oroszországgal szemben”, hozzátéve: „nem a mi háborúnk, ne mi fizessük!” A kormány Dúró szerint csak „eljátssza, hogy az energiát nem érintik a szankciók, ami remek, de mi a helyzet a többi ágazattal?”

A képviselő a bezuhant forint-árfolyammal kapcsolatban úgy fogalmaz: „Varga Mihály azt mondta, hogy a Brüsszelben eldöntött szankciók miatt szállt el a forint. De akkor a magyar kormány miért támogatja ezeket? Szerbia ki tud ebből maradni, Magyarországnak is ki kellene.”

Dúró a nemzetközi szankciókról szólva azt írja: „A Mi Hazánk szerint csak a magyarok biztonsága és érdeke számít, nem fogadhatjuk el szolgalelkű módon Brüsszel parancsait.” Ennek megfelelően felsorolja, hogy mit nem kellene csinálni szerintük:

„- Nem támogathatunk olyan szankciókat, amelyek a magyaroknak is hátrányt jelentenek.
- Nem támogathatjuk Ukrajna feltétel nélküli EU-csatlakozását.
- Nem támogathatjuk a kollektív megbélyegzést, amit most például a sportban tapasztalunk világszerte az oroszokkal szemben.
- A kárpátaljai magyarok önrendelkezéséért síkra kell szállni.
- Ki kell mondani, hogy ez a háború az új világrendről szól Amerika és Oroszország között.”

Az orosz dezinformációs és propagandaügyi szakemberek alighanem elégedetten csettintenek most Moszkvában.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk