Fidesz: Ha a baloldalon múlna, akkor már „brutális háborús infláció” lenne Magyarországon

  • narancs.hu
  • 2022. március 9.

Fekete Lyuk

A forintot már legyengítették a felelőtlen követeléseikkel... 

Ha a baloldalon múlna, már „brutális háborús infláció” lenne – reagált a Fidesz szerdán közleményben arra, hogy a DK-s Varga Zoltán sajtótájékoztatón azt mondta, a kormány felelőtlensége, hogy történelmi mélypontra került a forint. 

„Ha a baloldalon múlna, akkor már brutális háborús infláció lenne Magyarországon, mert a baloldal miniszterelnök-jelöltje háborúba sodorná az országot, eltörölné a rezsicsökkentést, elzárná a gázt” – írta közleményében a kormánypárt, hozzátéve, hogy a baloldal energiaszankciókat akar és ellenzi az árstopokat is. A Fidesz szerint a „baloldal összevissza beszéde” és felelőtlen követelései a magyar emberekre, a gazdaságra és az árakra is veszélyesek.

Hozzátették, Az infláció egész Európában magas a járvány okozta gazdasági hatások, az energiaárak emelkedése, a háború és a szankciók miatt, a magyar infláció pedig az uniós középmezőnybe tartozik. A Fidesz szerint a magyar embereket több intézkedés is védi az áremelkedéstől; amellett, hogy emelkedtek a bérek és a nyugdíjak, a kormány garantálja a rezsicsökkentéssel lenyomott energiaárakat, bevezette az élelmiszerárstopot, a benzinárstopot, a kamatstopot. Ezek az intézkedések 3-4 százalékponttal segítenek az infláció leszorításában. 

Nem ez az első alkalom, hogy a Fidesz az ellenzékre mutogat az egyre aggasztóbb gazdasági tényezők miatt. Hollik István, a párt komminukációs igazgatója kedden arról adott ki közleményt, hogy „a baloldal felelőtlen követelései gyengítik a forintot”. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk