Égett a magyar válogatott. Ehhez képest az Andorra elleni vereség is egy diadal volt

  • narancs.hu
  • 2018. március 24.

Fekete Lyuk

De semmi baj, az új szövetségi kapitány már novemberben megmondta: nem az eredmény számít.

Bemutatkozott a tavaly leszerződtetett belga mágus vezette magyar válogatott, és Budapesten kapott ki 3-2-re Kazahsztántól. Attól a Kazahsztántól, amelyik a 136. helyen áll világranglistán. Szvázifölddel holtversenyben.

false

 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A gyalázatos eredmény után hadd ne idézzük a picsogó Dzsudzsák Balázst, pláne ne Orbán Viktor kedvenc napilapját, hagyjuk ezt az egész nyomorult kutyakomédiát! Inkább adjuk át a szót a mesternek, Georges Leekensnek, aki még tavaly novemberben adott az Indexnek egy olyan interjút, amiből sejteni lehetett, hogy ő a tökéletes választás Orbán focibirodalmának élére.

A belga egyebek mellett ezt mondta akkor:

Az itteni embereknek nagyon fontos a labdarúgás, ahogy a miniszterelnöküknek is, aki rengeteget tesz érte, illetve a többi sportágért is.

Nagyon örülök, hogy egy kicsit segíteni tudok a futballjukon, ehhez fontos egy kicsit többet tudnom arról, hogy működnek itt a dolgok, milyen támogatást kap a sport és azon belül a futball.

Azt gondolom, hogy bíznunk kell a két elnökben, Magyarország miniszterelnökében és az MLSZ elnökében.

Mindenki az eredményekre gondol, de nem ez a legfontosabb. Számomra a legfőbb, hogy tehessem a dolgomat, hogy az energiáimat az önök csapata, a mi csapatunk szolgálatába tudjam állítani, hogy visszaállítsam az emberek bizalmát a válogatottban, és megszüntessük a csapat körül kialakult negatív hangulatot.

Nos, ezek után ki számított más eredményre?

(Csak a teljesség kedvéért: 2014-ben a Pintér Attila vezette válogatott 3-0-ra verte Kazahsztánt.)

 

Figyelmébe ajánljuk