Egymás mellé került Kaleta és a szexuális propagandáról szóló nemzeti konzultáció

  • narancs.hu
  • 2021. július 9.

Fekete Lyuk

Törökbálinton összecsúsztak a dolgok. 

Nem is érdemes túl sokat hozzáfűzni a Törökbálinton lőtt képhez, amin két egymás mellett lévő plakát, köztük a legújabb nemzeti konzultáció hirdetése is látható. Maximum annyit, hogy a Kaleta egy lengyel cég, aminek Krakkó melletti Aleksandrowicében van gyára, ahol vakoláshoz használható gépek készülnek a Telex cikke szerint.

A portál felhívta a Kaleta Magyarország Kft. ügyvezetőjét, aki azt válaszolta, nem tudták, milyen plakát került a hirdetésük mellé a törökbálinti depónál, de már megszokták, hogy rá-rá szoktak kérdezni náluk, van-e bármi közük Kaleta Gáborhoz. Erre minden alkalommal megadják a választ: semmi. 

Ha valaki esetleg nem tudná ki az a Kaleta Gábor, és milyen ügy fűződik hozzá, annak érdemes elolvasnia a tavaly márciusban készült publicisztikánkat. 

(Borítóképünk forrása: Facebook/ [at] olleromarco [dot] kepviselo)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?