Boldog István szerint a magyar szurkolók csak "kiálltak a normalitás mellett"

Kis-Magyarország

A szolnoki fideszes képviselő Kállai Mária szerint pedig a magyar csapat "talán egyedüliként küzdött az EB-n hazájáért szívét-lelkét teljesen ", és azért büntet az UEFA, mert utálják a magyarokat. 

Alaposan felháborította a mélymagyar focirajongókat az UEFA döntése, amely szerint a nemzeti válogatott 2+1 meccsen zárt kapuk között lesz kénytelen játszani. A büntetés újabban sajnos nem meglepő, az már inkább, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 1-es, szolnoki központú választókerület fideszes képviselőasszonya, Kállai Mária is beleállt az UEFA gyalázásába. 

Ahogy arról írtunk, az UEFA-ellenes kirohanásokat jelenleg Szijjártó Péter külügyminiszter vezeti, aki csúcsdiplomataként őrjöngő fociultrákért akciózik. 

Kállai Mária pedig bár saját írásában is elismerte, hogy nem mozog otthonosan a fociszurkolók világában, most valamiért mégis szükségét tartotta annak, hogy egy Facebook-posztban ebben a kérdésben magyarkodó nézeteit hangoztassa. 

Azt írta, hogy sokakkal egyetemben ő is értetlenül áll az UEFA legújabb, felháborító döntése előtt, és "azt gondolják egyesek, hogy efféle politikai döntésekkel, üzengetésekkel meg tudják törni a magyar csapat és a magyar szurkolótábor, azaz a magyar lakosság közötti összhangot, amit olyan varázslatos volt nemrég újra átélni".

Hozzátette: "a mi csapatunk talán egyedüliként küzdött az EB-n hazájáért szívét-lelkét teljesen odaadva, fizikai erejét végsőkig megfeszítve. Igen, az ő erejükkel és lelkesedésükkel a teljes magyar nemzet ért el csodálatos pillanatokat. Ezt akarja büntetni az UEFA? Azt képzelték, hogy ez Magyarországon nem fog visszatetszést kelteni?"

Kállai kiposztolt véleménye szerint ez a büntetés "aljas és gonosz", nem használ senkinek, "magyarellenes" éle van, s "ezt a magyar társadalom többsége annak látja, ami: ócska bosszúnak. Az UEFA szankciója eltúlzott és hisztérikus, célja a sportágon keresztül Magyarország népét megbüntetni."

Kállai beismeri,

a futballszurkolók világa sajátságos mikrotársadalom, amelyben való igaz: személyesen nem mozog otthon, de még neki is nyilvánvaló, hogy "hazaszeretetük és a magyar csapat iránti elkötelezettségük példaértékű".

Számára szomorú, hogy az UEFA politikailag motivált büntetésre akarja átváltoztatni egy nemzet örömét, de még kiábrándítóbb, hogy ebben a nemzetközi és hazai baloldal megmondó-emberei is közreműködnek.

Ő csak annyit tud mondani: nem lehet bennünket, magyarokat ilyen büntetésekkel megtörni. "Továbbra is kiállunk a magyar csapat, a nemzet zászlaja mellett, s csak azért is azt kiáltjuk, mikor tizenötmillió szív együtt dobban" - írta.

Ami Kállai bejegyzésével kapcsolatban nagyon elgondolkodtató, hogy milyen sokan értettek egyet ezzel és ültek fel a hergelés vonatára. 

A többnyire helyi eseményeket rögzítő képviselő egyébként nem először élt ezzel a lehetőséggel: pár napja egy posztban Ursula von de Leyenbe szállt bele.

De visszatérve a focihoz, úgy tűnik, a doktori címet viselő képviselő egyáltalán nincs tisztában azzal, sőt, elhallgatja, hogy az MLSZ miért kapta az UEFA-tól a büntetést. Egyáltalán nem azért, mert magyarok vagyunk, főleg nem politikai alapon adták, hanem azért, mert a szurkolók méltatlanul viselkedtek. Mint lapunk is megírta, több mérkőzésen is buziztak a drukkerek és gyalázták ellenfeleinket.

A képviselő bejegyzése, valamint részéről az UEFA gyalázása annak tükrében is roppant álságos, hogy az oldalán egy másik témával kapcsolatban egy hozzászólót így oktatott ki: "Ön tudás nélkül lövöldöz. Tudja, egyáltalán nem mulatságos, ha valaki ennyire nincs tisztában azzal, amit kritizál." 

Az pedig már nem is meglepő, hogy a vádlottak padján ülő Boldog István, az ugyancsak Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es választókörzet fideszes képviselője is odatette magát az UEFA agyagba döngölése érdekében.

A képviselő, akinek nemrég kezdődött a pere, azt írta közösségi oldalán, hogy miközben a nemzeti himnuszunkat ki lehet fütyülni, lehet "szivárványos zászlóval provokálni", a játékosainkat megdobálni, beszaladni a pályára, mindezt komolyabb büntetés nélkül, szerinte 

"ha a mi szurkolóink kiállnak a normalitás (sic!) mellett, teli torokból buzdítják teltházas meccsen a válogatottat, akkor az rasszista, megbotránkoztató és nem normális". 

A perbe fogott képviselő serint az UEFA "szégyenteljes és gyáva", majd a sokszor betyáröltözékben tetszelgő képviselő levonta a következtetést is: "Egy biztos, be lehet zárni a Puskás Arénát, de akkor is nekünk van a világ legjobb szurkolótábora és egy olyan válogatottunk akik bárkit képesek megverni. Gólokkal fogunk visszavágni ennek a gyáva testületnek!"

Boldog, hasonlóan Kállaihoz, szintén elhallgatta, hogy valójában miért is kapta a büntetést az MLSZ. Nagyon úgy tűnik, a két fideszes képviselőt egyáltalán nem érdeklik a tények, inkább a propaganda legegyszerűbb módszeréhez nyúltak: a megtévesztéshez.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet. De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk