Schobert Norbi összehozta, amire régóta sokan vágynak: betemette a politikai árkokat

  • narancs.hu
  • 2020. január 22.

Fekete Lyuk

Nem reagáltak olyan sokan a fitneszguru ámokfutására, de a Fidesztől az LMP-ig egyöntetűen ítélik el azt.

Celebek és influenszerek után a politikusok is sorra alkotnak véleményt Schobert Norbert nagy port kavart, a házasságról és a nők testsúlyáról, kapcsolati felelősségéről tett sarkos, visszataszítóan bántó megnyilvánulása után.

Mint ismert, a fitneszedző a a szülés utáni túlsúllyal küzdő nőknek ment neki. Tárgyiasítva a nőket azt fejtegette, hogy férfiak csak az úgynevezett jó (értsd vékony, csinos, feszes bőrű) nők testét, külsejét kívánják, így amikor egy nő meghízik, például a gyerekszülés következtében, a férfiak szexuális vágya alábbhagy. Ezért a fitneszguru érvelése szerint először pornót néznek, potencianövelőket kezdenek el szedni, aztán elválnak, mert a feleség már nem kívánatos, nem feszes a bőre, nem szexi, ellenben Schobert szerint ocsmány az, aki túlsúllyal rendelkezik.

Elérte, amit csak igazán kevés téma generál: párthovatartozástól függetlenül valamennyi politikusi reakció elítéli a szavait.

A KDNP-s Nacsa Lőrinc szerint minimum bocsánatot kellene kérnie Schobertnek. A politikus szerint sokkal nagyobb tisztelet és elismerés jár az édesanyáknak. És nem kellene összetéveszteni a családot a biznisszel. Majd egy a vallási vonalat erősítő idézettel nyomatékosított Nacsa.

Security Check Required

null

Ungár Péter Schobert véleményalkotását "butaság-viharként" értékelte, ami az LMP-s politikus szerint nem más, mint színvonaltalan médiafoglalási kísérlet. Bár Ungár szerint szóra sem lenne érdemes a fitneszedző kirohanása, mivel szerinte "elég sok ember van, aki ebben a mondásban az igazságot, egy nyilvánvaló tényt vagy egy karakán kiállást lát", muszáj megszólalni. Így tehetne Ungár szerint a "genderideológián aggódó Szánthó Miklós koalíció" is, amely elmondhatná, "hogy egy nőnek több értéke van, mint a kinézete". Mert "ennek a közbeszédnek is hatása van a társadalomra".

Security Check Required

null

Kucsák László fideszes politikus különösebb bő vélemény nélkül, ám egyértelműen Schobert véleményformálására reagálva csupán egy a saját esküvőjén készült fotót posztolt, amit a #szeretemafeleségemúgyahogyvan hashtaggel látott el.

Kucsák László

szeretemafeleségemúgyahogyvan

Ehhez képest a jobbikos Bencsik János hosszan fejtegette véleményét az ügyben. Bár a politikus szerint marketinges provokációtól bűzlik az ügy, talán nem felesleges, hogy a témáról közbeszéd alakuljon ki.

Bencsik János

Bár maga a nyilatkozat messziről bűzlik a marketinges provokációtól,... talán nem felesleges, hogy a témát kivesézzük. 1. Senkinek nem azért megy tönkre a házassága, mert a másik fél kövér. Vagy ha mégis, azért a kapcsolatért nem kár. 2. Legalább annyi mázsa feletti férfi kóricál az utcákon, mint nő, ha nem több.

Bencsik rögzíti, hogy "Senkinek nem azért megy tönkre a házassága, mert a másik fél kövér. Vagy ha mégis, azért a kapcsolatért nem kár". Férfiak és nők testéről szól a jobbikos, majd személyes hangnemre váltva lényegében szolidan, de Schobert termékeinek bojkottjára szólít fel.

Sneider Tamás, Bencsik párttársa szerint Schobertnek semmi joga a magyar anyákat becsmérelni. A jobbikos politikus az anyák iránti tiszteletet kérte számon, akik szerinte egyenes a magyar társadalomért hoznak áldozatot a szüléssel.

Sneider Tamás

SEGÍTŐ KEZEK - Az ünnepek után általában alább hagy az adományozási ... kedv, de nem a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány háza táján. Sajnos sok család és egyedül élő idős ember szorul segítségre, jóval több, mint amennyit meg tudunk látogatni. Ezért remélem, hogy hamarosan rendszer szintű változásokat tudunk majd életbe léptetni, melyek következtében minden becsületesen dolgozó magyar ember életminősége feljavul.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.