Expedícióra indulnak a laposföld-hívők

  • narancs.hu
  • 2019. március 22.

Fekete Lyuk

A saját szemükkel akarják látni.

A laposföld-hívők éppeni nemzetközi konferenciájukon (mert ilyenjük is van!) eldöntötték: expedíciót szerveznek az Antarktiszra, hogy megláthassák a világ végét, pontosabban a szerintük a Földet határoló mélybe tartó jégfalat. (Érezzük, hogy a laposföld-hívők koncepcióira mintha a Trónok Harca is hatással lenne.)

Az expedíciót jövőre tervezik, és a szervezet alapítója szerint nem tartanak attól, hogy elérve a Föld szélét majd leesnének. Szerinte a Földön egy búra van, amely ezt nem engedi.

A laposföld-hívők ugyan GPS-ek koordinálta hajóval tervezik az expedíciót, de természetesen azt már megmagyarázták, hogy a GPS-ek működési elvei is csak a Földet gömb (geoid) alakúnak tartó összeesküvés részei.

Arról, hogy mit is tudhatunk a laposföld-hívőkről egy korábbi cikkünkben részletes írtunk:

Pizzaszerű korong

Még ma is sokan hisznek abban, hogy a bolygónk lapos. Esetleg üreges, netán mi is be vagyunk zárva a mélyébe. Bár mindenki megtanulja, hogy a Föld alakja - némi lapultságot nem számítva - nagyjából gömbszerű, mi több, bolygónk forog és a Nap körül kering, akadnak embertársaink, nem is kevesen, akik mindebből egy betűt sem hisznek el.

Figyelmébe ajánljuk