Farkas Örs szerint csak a fotó erejéig vette le a maszkot, de elismeri, ez hiba volt

  • narancs.hu
  • 2020. október 25.

Fekete Lyuk

Szerinte nagyon fontosak a maszk viselésére vonatkozó szabályok.

"Tegnap este részt vettem a Ferencváros-Újpest mérkőzésen. A meccs alatt az előírásoknak megfelelően rajtam volt, ugyanakkor néhány fotó erejéig levettem a maszkot, ez hiba volt" - írja Facebook-oldalán Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője.

A magyarázkodásra azért volt szüksége Farkasnak, mert egy olyan képet posztolt magáról, ahol maszk nélkül feszít a szombat esti Fradi-Újpest meccsen. Ahogy arról mi is beszámoltunk a 444 cikke nyomán, Farkas Örs később a posztot elérhetetlenné tette, de a lap még idejében kapcsolt és megörökítette a maszk nélküli pillanatot.

Farkas Örs a beismerő posztban hozzátette:

"A maszk viselésére vonatkozó szabályok fontosak és nagy mértékben hozzájárulnak a járvány elleni eredményes védekezéshez."

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője maszk nélkül szurkolt a Fradi-Újpest meccsen

Lehet, hogy nem értesült a legújabb szabályokról? "A kormány csütörtökön közzétett rendelete alapján, kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. A sportrendezvények helyszínén és a szabadtéren megtartott gyűlésen maszkot kell viselniük a résztvevőknek. A sportrendezvényeken nem kell maszkot viselniük a sportolóknak, az edzőknek, a mérkőzésvezetőnek, a versenybírónak és a segítőinek.

Figyelmébe ajánljuk