Gulyás Gergely szerint a jobboldali újságírók morális fölényben vannak, ő pedig már nem olvas gyakran Magyar Narancsot

  • narancs.hu
  • 2019. február 14.

Fekete Lyuk

Még egyszer: „Remélem, hogy a jó újságírók a jobboldalon dolgoznak. Az biztos, hogy ezen az oldalon újságírónak lenni önmagában morális fölényt jelent.” 

Majdnem nagy baj történt, amikor a Magyar Hírlap munkatársa megkérdezte Gulyás Gergely kancelláriaminisztert, hogy miért a minisztériumába Magyar Narancs, de a leleményes miniszter jól kivágta magát.

Mutatjuk a kormánylap interjújának ominózus részletét:

„Magyar Narancsot, Figyelőt, Népszavát és Magyar Hírlapot is találtam a minisztériumba járatott sajtótermékek között. Ezek szerint ön mindkét oldalról szívesen tájékozódik?”

Gulyás Gergely: „Ez régen így volt, de töredelmesen be kell vallanom, hogy mostanában – mivel kevesebb időm van, mint bármikor korábban – nem olvasok rendszeresen lapokat.”

Ezt végtelenül sajnáljuk, mert a miniszter korábban nagy rajongónk volt, nemrég még olvasói levelet is kaptunk tőle, amelyben megvédte az Orbán-kormányt. De szerencsére maradt még rajongónk bőven a fideszes politikusok között:

Ezúton is üdvözöljük a Magyar Narancs fideszes rajongóit!

Sorra bizonyosodik be a kormánypárti politikusokról, hogy előszeretettel olvasgatják lapunkat. Ma éppen a fideszes médiagólem egyik vezetőjéről, a hazai sajtó több mint felét magába olvasztó Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumi elnökéről, Varga Istvánról, egykori fideszes (és még korábbi MDF-es) parlamenti képviselőről derült ki, hogy minket olvas.

Neked ajánljuk