Ha igazán hatékony kézfogó robotot akarunk építeni, Orbán mozgását kell tanulmányozni

  • - palosm -
  • 2018. március 22.

Fekete Lyuk

Megvontuk a miniszterelnök mérlegét.

Semmi meglepő nincs abban, hogy egy politikus sok emberrel találkozik, sok emberrel fog kezet, mégis, ahogy Orbán Facebookra feltöltött kampányvideóit nézegetjük, kezdünk beleszédülni a parolázás mennyiségébe.

Orbán bakonysárkányi videója például csak 90 másodperc, de a miniszterelnök 17 kézfogást ráz ki a kisujjából, ami elég figyelemre méltó átlag:

5,29 másodpercenként egy.

false

Ráadásul ebből 5 kézfogást sikerül óvodás korú gyerektől begyűjtenie, amiből tökéletes vágóképek is gyárthatók.

De egyéb érdekes dolgokat is összeszámoltunk ebben a videóban, ha már ennyiszer megnéztük:

Puszi: 2

Kézcsók: 0

Zakó, ingnyak, jegygyűrű baszkurálása: kb. 4

„Csókolom”, „Jó napot” mint áludvarias köszönés: kb. 5

Hoppá!, illetve Na! felkiáltás: 2

Mondanunk sem kell, hogy a videó végén feltűnő, meglehetősen furcsa hangsúllyal kurjongató férfinak – kopott baseballsapkáján ismerős felirat: Penny Market – sem kézfogásból, sem köszönésből nem jut egy sem.

Magyarország miniszterelnöke, amikor észreveszi, hogy ebből a helyzetből sehogyan sem jöhet ki jól, szótlanul eloldalog.

false

Egyébiránt Orbán a tegnapi, másik óvodai látogatása során is nagyjából ugyanezt a kézfogásátlagot hozta: 50 másodperc alatt 10 kézszorítást bonyolított le – vagyis öt másodpercenként egyet –, de

a nagy szám itt az, hogy ebből 9 alany volt óvodás.

false

A jelenség lényegét, továbbá a miniszterelnök érzékenységének fokát és egyben Magyarország állapotát nem kevés humorral fűszerezve foglalja össze a Hírcsárda Coubja: figyeljük meg a szereplők mozgását, testtartását, a fenyegetően meredő kezet és a kissé magára hagyottnak tűnő gyerekek óvatos reakcióját.

Mi vagyunk a nyuszimotoron robogó Orbán Viktor kinyújtott kezétől tétován hátrahőkölő óvodás!

Figyelmébe ajánljuk