Halálos baleset áldozatáról posztolt fotót a fideszes képviselő

  • narancs.hu
  • 2020. január 18.

Fekete Lyuk

Turcsány László állítólag csak jót akart. De elfelejtett gondolkodni. Majd bejelentette, hogy lemond mandátumáról. De meggondolta magát.

Halálos baleset áldozatáról készített fotót és posztolta azt Facebook-oldalán a Fidesz salgótarjáni önkormányzati frakciójának vezetője. Turcsány László nem sokkal később eltávolította a fényképet az oldaláról.

Január 17-én 18 óra körül egy ittas férfi gázolt halálra egy gyalogost Salgótarjánban, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A sofőr megállás nélkül hajtott el, a 38 éves férfit a rendőrök csak később fogták el és vették őrizetbe.

A politikus az Indexnek azt mondta, hogy egy cserbenhagyásos gázolás után, másodikként ért egy baleset helyszínére pénteken este Salgótarjánban. Sokkos állapotba került. "Azért fotóztam és tettem ki a képet, hátha valaki felismeri az áldozatot. Amint kiértek a mentők és a rendőrök, a fényképet leszedtem. Belátom, hogy hiba volt kitenni, mert ez sokak jó ízlését sérthette" – mondta Turcsány a lapnak.

A fideszes politikus még pénteken újabb posztban kért bocsánatot a képekért a gyászoló családtól, és egyben bejelentette, hogy visszaadja önkormányzati képviselői mandátumát – írja az Azonnali.hu.

Ám később ez a bejegyzése is eltűnt. Turcsány az Indexnek azt mondta, azért szedte le azt a posztot, mert mocskolódás kezdődött alatta. Hozzátette, „a segítségnyújtás szándékával állt meg, most mégis ő van meghurcolva.”

Turcsány azt mondta, tegnap sokkos állapotban írta ki Facebook-oldalára azt is, hogy lemond mandátumáról, erről viszont majd csak hétfőn döntenek. A frakcióvezetői posztjától viszont a lapnak tett nyilatkozata szerint biztosan megválik. (Vagy nem.)

Előbb gondolkodni, aztán posztolni... – ősi magyar bölcsesség.

Lead-kép: Facebook/Fenyvesi Gábor, Salgótarján 5. sz. választókerületének Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje

Figyelmébe ajánljuk