Három nap alatt fordult a világ a fideszes médiával

  • Tóth András
  • 2021.07.16 11:57

Fekete Lyuk

Orbán bejelentése oké, de ha Macron mondja ugyanazt, akkor...

Az egészségügyben csak az dolgozhat, aki kapott oltást, tehát az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a koronavírus elleni oltás. Ezt jelentette be többek között péntek reggeli szokásos rádióinterjújában Orbán Viktor. Részleteket egyelőre nem tudni, hogyan is jut majd érvényre konkrétan a rendelkezés, de mindenesetre érdekes, hogy a fideszes média hogyan esett neki a francia elnöknek három nappal korábban, hasonló bejelentés, intézkedés kapcsán. Emmanuel Macron államfő július 13-án ugyanazt jelentette be, amit ma Orbán is. Vagyis hogy minden olyan egészségügyi dolgozónak, aki napi kontaktusban van a legsebezhetőbbekkel, kötelező lesz az oltás.

Ez eddig rendben is volna, de a fideszes média egyből nekiment a francia elnöknek. Ezzel a címmel jelentek meg az államfő nyilatkozatát követően azonnal a megyei napilapok online változatai:

Íme Macron demokráciája: aki nem oltatja be magát, azt kirúgják

A tudósításban "feketelevesként" emlegetik az államfői intézkedést. 

A fideszes megyei lapoknak természetesen kapóra jött Marine Le Pen nyilatkozata. Az Orbánnal egy szekértáborban lévő szélsőjobbos ellenzéki politikus úgy véli, Emmanuel Macron államfő ütemterve egyértelmű: a szociális védelmi rendszer felszámolása és az egyéni szabadságjogok súlyos korlátozása. A Nemzeti Tömörülés elnöke szerint ismét a franciák fogják megfizetni az ország vezetőinek alkalmatlanságát.

 

Most ez a kirohanás a megyei lapok részéről Orbán bejelentése kapcsán természetesen elmaradt. Hát így fordult meg a világ a fideszes médiával ugyanazon bejelentés kapcsán három nap alatt.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk