Orbán Viktor exkluzív interjút adott egy fiatal lánynak a Zeneakadémián

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 19.

Fekete Lyuk

A miniszterelnök megnyílt az ifjú hölgy előtt és elárulta: számos út vezet oda, ahol jelenleg ő van.

Bár Orbán Viktor emberemlékezet óta nem adott interjút a független sajtónak, úgy látszik, a Zeneakadémián hozzá spontánul odalépő fiatalok interjúkérdéseire bármikor kész válaszolni. Ezt látszik alátámasztani Julietta Poli esete is: a fiatal Instagram-felhasználó a Zeneakadémián lépett oda a miniszterelnökhöz és készített vele interjút, ami az Instagram-oldalán meg is tekinthető.

Orbán Viktor a tőle megszokott derűvel és lefegyverző őszinteséggel válaszolt az ifjú hölgy kérdéseire. Elmondta például, hogy ifjú éveiben dehogy akart ő miniszterelnök lenni - nem, nem, ő focista szeretett volna lenni, de nem volt hozzá tehetsége.

Majd megosztotta a kérdezővel, hogy milyen út, sőt utak vezetnek oda, ahol ő van, vagyis a miniszterelnökségig:

„A vezetés nem egy önálló dolog, oda útvonalak vezetnek... A jogból is el lehet jutni, a gazdaságból is el lehet jutni, a teológiából is el lehet jutni,  katonaságból is el lehet jutni. Persze vannak skillek is... Alapvetően az a kérdés, hogy megtanultad-e sok ember akaratát összefogni, egy közös akarattá. Ez a vezetés. Választhatnak sok mindent a fiatalok, ha oda akarnak eljutni, ahol én is vagyok. És a sport mindig nagyon sokat segít.”

Julietta Poli kérdésére, hogy melyik a legjobb egyetem, Orbán Viktor így felelt:

„Sok jó egyetem van, de egyik sem olyan jó, hogy világszínvonalúnak lehessen mondani... Sok mindent kell még csinálnunk ahhoz, hogy ne csak jó legyen, hanem nagyon jó legyen.”

Az Instagram-oldalára feltett videót Julietta Poli a következőképpen harangozta be:

Exkluzív! Spontán interjú @orbanviktor -ral a @zeneakademiaofficial -ban!! Emberek, legyetek magabiztosak meg spontánok, és akkor a szerencse biztosan nem fog titeket elkerülni!

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk