Ismét tiszteletet követel Brüsszeltől a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2020. április 3.

Fekete Lyuk

Ezúttal Hidvéghi Balázs igyekszik rendezni a sorokat.

"Több tiszteletet Magyarországnak!" címmel posztolt videót a Fidesz a Facebook-on. Habár az immár hivatalosan is diktátor-szerepben tetszelgő Orbán Viktor jelezte, neki nincs ideje holmi demokráciát érintő kritikákra reagálni, Hidvéghi Balázs szívest örömest beugrott puffogni.

Orbán a Néppártnak: „Nekem erre most nincs időm"

A miniszterelnök levélben hárított a Fidesz kizárásával kapcsolatban. Értetlenkedését fejezte ki Orbán Viktor az Európai Néppárt (EPP) főtitkárának, Antonio López-Istúriz White-nak küldött levelében azzal kapcsolatban, hogy a párt tagjainak van most ideje azzal foglalkozni, hogy melyik ország mire készül. Orbán úgy fogalmazott, ez költséges luxus ezekben a napokban.

Az EP-képviselő napfényes, fákkal övezett kertben igyekszik védeni a mundér becsületét. "Sértegeti a magyar jogállamiságot, hazugságokat terjeszt, támogatást nem ad" - hangzik el a standupban, ami helytálló vádbeszéd lenne a kormánypártra nézve - de ő persze Brüsszelnek címezi mindezt. "Látható hogy ezekkel a vádaskodásaikkal a saját alkalmatlanságukat akarják leplezni" - teszi hozzá Hidvéghi. Persze nem lenne felpaprikázott fideszes árnyékboksz, ha nemhangzanának el a propaganda kötelező paneljei: "Innen üzenjük Brüsszelnek, ne akadályozzák a vírusellenes védekezést! Több tiszteletet Magyarországnak!"

Ne legyen fogoly a saját otthonában! Élvezzen ki minden percet!

És egy barátja minden csütörtökön meg is látogatja. Odakünn a helyzet olyan, amilyen - de még ez sem lehet elégséges ok arra, hogy ne éljünk teljességre törekvő életet, melyhez az ismeretszerzés és a színvonalas szórakozás is hozzátartozik. A Magyar Narancs heti nyomtatott kiadása az idevágó lehetőségeket a legteljesebb természetességgel biztosítja.

Neked ajánljuk