„Itt állok a minisztérium kapujában” – Pilz Olivér odaüzent a tüntetni készülőknek

  • narancs.hu
  • 2016. március 28.

Fekete Lyuk

Látványos akciókról, nyitott esernyőkről, teaosztásról és körülölelt iskolákról beszél videóüzenetében a pedagógusok tiltakozásának egyik vezéralakja.

Gőzerővel folynak a szerdai pedagógussztrájk előkészületei, a Tanítanék mozgalom 21 pontos kiskátéja után most itt van Pilz Olivér üzenete is, amelyben a március 30-i megmozdulásra toborozza a résztvevőket. A minisztérium elől bejelentkező miskolci matek–fizika–biológia tanár, az eseményeket elindító nyílt levél szerzője nem csak tanártársait igyekszik megszólítani, az iskolákhoz hív mindenkit: „Jó lenne, ha ez nem csak tanári akció lenne, arra kérünk mindenkit, jöjjön az iskolákhoz!”

Nézzék, hallgassák meg az üzenetét itt, hátha kedvet kapnak tőle a szerdán reggel nyolcra meghirdetett sztrájk segítéséhez.

Neked ajánljuk

Gázlángolj még, baby!

Az inspiráció nagyjából úgy viszonyul a másoláshoz, ahogy a szeretet a kihasználáshoz. Erről tanúskodik Olivia Wilde új thrillere, tartalmilag és formailag egyaránt.

Egy fiktív háború leletei

A fiatal szobrászművész kiállításán fél tucat munka látható, amelyek több szállal kapcsolódnak korábbi alkotásaihoz. Saját bevallása szerint munkamódszerének sarokpontja, hogy a kész mű kétértelmű és nyitott, humoros és egyben ironikus is legyen, valamint reflektáljon társadalmi kérdésekre is. 

Béketurné

„A lehető leghatározottabban szólalunk fel az ártatlan polgári lakosság ellen elkövetett háborús bűnök kivizsgálása érdekében. Egyetlen elkövetett bűncselekmény sem maradhat büntetlenül” – mondta Novák Katalin New Yorkban, az ENSZ-közgyűlésen, hozzátéve, hogy jelenleg Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója zajlik.

A paraván

A Parlament őszi ülésszakát megnyitó beszédében Orbán Viktor súlyosbodó gazdasági bajaink, mindenekelőtt az infláció okaként az Oroszország ellen bevezetett globális gazdasági büntetőintézkedéseket nevezte meg.