Kádár János utolsó követői is üdvözlik a Békemenetet

  • narancs.hu
  • 2024. május 24.

Fekete Lyuk

A Munkáspárt nem vesz részt a rendezvényen, de nagyon egyetértenek vele.

Nem akárhonnan kap támogatást a Fidesz június 1-re a Békemenetre, sőt, akár azt is mondhatnánk, hogy régóta ért már ez a nyílt egymásra találás: maga a Munkáspárt üdvözölte a rendezvényt. „Mi békét akarunk, és ezért támogatunk mindenkit, aki békét akar. A Munkáspárt osztja a Békemenet béketörekvését, de nem vesz részt a rendezvényen. Nem akarjuk, hogy a Munkáspárt jelenlétét bárki is félremagyarázza, netán szükségtelen vitákat gerjesszen. Mi az elmúlt két évben számtalanszor voltunk az utcán, és a választások után is folytatjuk. A béke közös nemzeti ügy, tegye mindenki a dolgát ott, ahol a legtöbbet tud tenni érte” – közölte a párt, ami mindeközben gőzerővel készül például egy megelékezésre Kádár Jánosról. 

 
A párt majálisa 2017-ben
 

A Munkáspárt mostanra tulajdonképpen elfogyott, bár a parlamenti küszöböt soha nem lépte át Thürmer Gyula pártja. Az elmúlt években már nem is annyira a kádári nosztalgiában élt a társaság üzenete, hiszen általában lelkesen támogattták a Fidesz aktuális ügyeit, magukat valódi baloldali alternatívaként beállítva, de Thürmer Gyula a keményen levert belarusz forradalom idején egyedüli magyarként volt ott az országban kifejezni, milyen jól mennek ott a dolgok. A Munkáspárt nemcsak a Békemeneten nem vesz részt, hanem igazából a saját rendezvényein sem: idén már felvonulást sem tartottak május 1-én.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk