Kásler Miklós azt állítja, ha bevezetik a kórházi fertőzések elleni programját, már másnap látszani fognak az eredmények

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 20., 15:27
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nagyon optimista a miniszter.

Interjút adott az InfoRádiónak Kásler Miklós, aki többek között arról is beszélt, hogy eddig „adatvédelmi okokból” nem hozták nyilvánosságra a kórházi fertőzések statisztikáit.

Bár áprilisban már kimondta a Kúria, hogy ki kell adni az adatokat, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) eddig ezt nem tette meg. A pert indító TASZ szerint a minisztérium azzal is érvelt, hogy pánik törne ki, ha kikerülnének az adatok. Kásler a mostani interjúban azt mondta, „jelenleg a Kúria felfüggesztette a nyilvánosságra hozatalt, így nem tudni, mikor derülnek ki az adatok”.

false

 

Fotó: YouTube/InfoRádió

A miniszter arról is beszélt, úgy látja, hogy a magyarországi helyzet nagyon változó kórházanként, és valahol az európai átlag alsó részén helyezkedik el. De szerinte a néhány hete nagy csinnadrattával bejelentett, ám sok konkrétumot nem tartalmazó cselekvési program nagyon hatékony lesz, mert a kockázatok felmérése mellett a fertőzések megelőzésére is részletesen kitér, és a szükséges anyagi és technikai hátteret is biztosítják majd a kórházaknak.

„A mechanikus és a vegyi fertőtlenítést gyakorlatilag azonnal be lehet vezetni, és az eredményei másnap látszanak. Azokban az esetekben, amikor a fertőzések mögött polirezisztens kórokozók vannak, amit nagyon nehéz gyógyszerekkel kezelni, azokban az esetekben hosszabb időtartamban látszódnak majd az eredmények” – magyarázta az optimista miniszter.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 20., 15:27
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  harcolj
  2018. július 21., szombat 09:58
  Én már most látom az eredmény sajnos.
 2. 3
  rworse
  2018. július 21., szombat 02:59
  Lövésből lesz a gól. Még aznap.
 3. 2
  csulla
  2018. július 20., péntek 22:23
  Az idióta szinonimája a fidióta!
 4. 1
  zsiraf29
  2018. július 20., péntek 17:07
  Szerintem mi se áruljuk el adatvédelmi okokból kifolyólag, hogy hány idióta miniszter, államtitkár stb... élősködik rajtunk.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk