Németh Szilárd szerint, aki nem szavazta meg a 2019-es költségvetést, az nem akarja megvédeni Magyarországot

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 20., 19:38
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ja, és persze a kormánynak továbbra is „a magyar emberek biztonsága az első”.

Németh Szilárd pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a 2019-es költségvetés egyik legfontosabb célja Magyarország védelme és védelmi képességeinek erősítése. Az ellenzéki pártok többsége mégis elutasította ezt, a Demokratikus Koalíciótól (DK) kezdve a szocialistákon és a Jobbikon át az LMP-ig, ezért szerinte kiderült, hogy „Magyarország védelmében az ellenzékre továbbra sem lehet számítani”. Az egykori rezsibiztos szerint még azok az ellenzéki képviselők is elutasították, akik rendszeresen a honvédségről „prédikálnak”: az MSZP-s Harangozó Tamás, a DK-s Vadai Ágnes és az LMP-s Demeter Márta.

A Honvédelmi Minisztérium államtitkára elújságolta, hogy a jövő évi költségvetés az ideinél 85,5 milliárddal többet, 513 milliárd forintot biztosít honvédelemre, „így folytatódhat a katonák béremelése és a Magyar Honvédség fejlesztése, valamint a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program”.

false

 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Németh Szilárd még a szokásos mantrát is felmondta, miszerint „a kormánynak továbbra is a magyar emberek biztonsága az első”, de az ország a védelmi képességeinek erősítése, a nemzeti kötelezettség mellett teljesíti a NATO elvárásait is.

A 2019-es költségvetést 128 igen szavazattal, 56 nem ellenében fogadták el a képviselők ma délután a parlamentben.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 20., 19:38
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  rworse
  2018. július 21., szombat 11:23
  Mérföldkő mérföldkő hátán.
 2. 3
  harcolj
  2018. július 21., szombat 09:57
  Mit kell Magyarországon megvédeni? A szar utakat, a széteső kórházakat, vagy a Németh Zsíráld arcán kirügyező pacalt. A pancsó- népszínházat a koszlott Felcsúton esetleg, hogy álljon mementóként a magyar birkaság bizonyságára. Emberek komolyan ha valaki tudni szeretné ki volt Rákosi, akkor csak halgassa Zsíráldot , nem olyan szép de dettó ugyanaz a retorika!
 3. 2
  tiszapolgári
  2018. július 21., szombat 07:10
  Sajnos az elmúlt nyolc év előtti nyolc évben semmilyen haderőfejlesztés nem volt, viszont a Zrínyi 2026 programnak köszönhetően rakétasebességgel pótoljuk a lemaradást: márciusban, még Simicskó altábornagy irányításával, a honvédség nem kevesebb, mint 27 új teherautóval, mobil ellenőrzőpontokkal, szögesdrótokkal és egy emelővillás targoncával növelte a honvédség ütőképességét.
  https://www.lokal.hu/2018-03-ujabb-merfoldkohoz-ert-a-zrinyi-2026-program/

  Mobil ellenőrzőpontokhoz mobil vécéket! Szúrjuk emelővillákra a betolakodókat! Sziszi vezérezredes, vezesd a harcot! Nem törnek át!

 4. 1
  rworse
  2018. július 21., szombat 02:53
  " Az ellenzéki pártok többsége mégis elutasította ezt, a Demokratikus Koalíciótól (DK) kezdve a szocialistákon és a Jobbikon át az LMP-ig,"
  Valamint a kőfaragók és a balettáncosok.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk