Kásler nőnap alkalmából a férfi és nő teremtéséről, a család mivoltáról elmélkedik

  • narancs.hu
  • 2021. március 8.

Fekete Lyuk

"Ahogy egy családnak az anya a szíve és a lelke, úgy az egész társadalomnak, a nemzetnek is."

"Amikor a Jóisten megteremtette a világot, férfit és nőt hozott létre, hogy együtt alkossanak egy egészet, amelyet – a gyermekekkel kiegészítve – családnak nevezünk. A családban és a társadalomban egyaránt elsősorban a nők testesítik meg a gyengédséget, törődést, gondoskodást, empátiát, szépséget, ezzel kiegészítve a férfit, és ketten együtt mutathatnak utat a jövő generációinak. Ahogy egy családnak az anya a szíve és a lelke, úgy az egész társadalomnak, a nemzetnek is."

Ezzel az ortodox gondolatsorral kívánt Kásler Miklós a Facebook oldalán boldog nőnapot az érintetteknek. A Fidesz kirekesztő családfogalmán túl, most bele se mennénk, miért is végtelenül maradi ez a nőkkép.

Kásler úgy látja, a nők "igyekeznek az év minden napján a lehető legjobb módon teljesíteni. Éppen ezért nem lehet a nők tiszteletét egyetlen naphoz kötni, ezért kell nekünk, férfiaknak, minden nap emlékeztetnünk Önöket arra, hogy gyönyörűek, tehetségesek, szeretetre méltóak. Isten éltesse a Hölgyeket!"

Tavaly Girls. Girls. Girls. magazin és Cynthia Nixon készített egy videót a nőkkel szembeni lehetetlen elvárásokról. Ezt kétség kívül mindenkinek látnia kell, többet mond, mint sok más magyarázat. Így hát, Kásler Miklós figyelmébe is ajánlanánk, vagy úgy is mondhatnánk, küldenénk szeretettel függetlenül a nemzetközi nőnaptól, minden napra.

Figyelmébe ajánljuk