Az egész ország erre várt: megvan végre a hibabejelentő telefonszám!

  • narancs.hu
  • 2021. március 6.

Fekete Lyuk

Négy szám, ami mindennél többet ér.

Az oltandók a 1818 telefonszámon és emailen is kérhetik a pontatlanul regisztrált adatuk javítását - közölte a Koronavírus Sajtóközpont szombaton az MTI-vel.

Azt írták: ha valaki az oltásra történő regisztrációkor pontatlanul adta meg adatát, és emiatt a neki küldött értesítőben téves adatot tapasztal, akkor

kérheti a regisztrációkor megadott adatai pontosítását, javítását.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjújában beismerte, hogy akadt némi adatkezelési nehézség, ami miatt le kellett állítani az oltási terv egy részét. Így marad el 74 ezer ember hétvégi oltása. A miniszterelnök egyúttal arra biztatta a magyarokat, hogy jelentsék be a problémáikat az erre a célra létre hozott telefonszámon.

Csakhogy erről a telefonszámról eddig nem volt szó egyetlen alkalommal sem: sem az Operatív Törzs napi tájékoztatói alkalmával, sem Orbán korábbi nyilatkozatai során, sem egyéb eseményen.

És bár a Kossuth Rádió műsorvezetője megkérdezte Orbánt, esetleg elárulja-e, mi az a szám, a miniszterelnök nemmel felelt, mert az éppen "nincs nála". Viszont azt ígérte, hogy Müller Cecília közzéteszi az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján, de ez sem történt meg, sőt, eddig a kormányzati honlap sem utalt még a létezésére sem.

Most azonban ország-világ megtudta végre a telefonszámot, tessék, tessék, lehet telefonálni!

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?