Az egész ország erre várt: megvan végre a hibabejelentő telefonszám!

  • narancs.hu
  • 2021. március 6.

Fekete Lyuk

Négy szám, ami mindennél többet ér.

Az oltandók a 1818 telefonszámon és emailen is kérhetik a pontatlanul regisztrált adatuk javítását - közölte a Koronavírus Sajtóközpont szombaton az MTI-vel.

Azt írták: ha valaki az oltásra történő regisztrációkor pontatlanul adta meg adatát, és emiatt a neki küldött értesítőben téves adatot tapasztal, akkor

kérheti a regisztrációkor megadott adatai pontosítását, javítását.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjújában beismerte, hogy akadt némi adatkezelési nehézség, ami miatt le kellett állítani az oltási terv egy részét. Így marad el 74 ezer ember hétvégi oltása. A miniszterelnök egyúttal arra biztatta a magyarokat, hogy jelentsék be a problémáikat az erre a célra létre hozott telefonszámon.

Csakhogy erről a telefonszámról eddig nem volt szó egyetlen alkalommal sem: sem az Operatív Törzs napi tájékoztatói alkalmával, sem Orbán korábbi nyilatkozatai során, sem egyéb eseményen.

És bár a Kossuth Rádió műsorvezetője megkérdezte Orbánt, esetleg elárulja-e, mi az a szám, a miniszterelnök nemmel felelt, mert az éppen "nincs nála". Viszont azt ígérte, hogy Müller Cecília közzéteszi az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján, de ez sem történt meg, sőt, eddig a kormányzati honlap sem utalt még a létezésére sem.

Most azonban ország-világ megtudta végre a telefonszámot, tessék, tessék, lehet telefonálni!

 

Figyelmébe ajánljuk

Gyúlnak a fények

  • - minek -

Szép számmal akadnak olyanok a popvilágban, akiknek tinédzserként hull az ölükbe a világhír, míg mások hosszú időn át, sok kitérővel küzdenek meg a sikerért, s ha látszólag későn rajtoltak is, mégis mindig akkor érnek oda a célhoz, amikor kell.

Kabuki Kőbányán

  • Kiss Annamária

A 19. századi Japán egyik leghíresebb írója, IV. Namboku Curuja kabuki színműve nyomán Silviu Purcărete a román nyelvű Radu Stanca Nemzeti Színházban 2018-ban rendezte meg ezt az előadást, hogy még abban az évben elnyerje vele a román színházi szövetség (UNITER) díját, három kategóriában is.

Utcazene

Mint egy hatásvadász romantikus szimfónia, a BMC Ligeti-fesztiválja is a végére tartogatta a nagy csúcspontokat. (Az első beszámolónkat lásd: Haj, ifjúság, Magyar Narancs, 2023. június 1.) A Ligeti találkozik Kurtággal című koncertet Pierre Charial produkciója nyitotta. A 80 éves, hórihorgas, mutatványosra emlékeztető kintornás még Ligetivel dolgozta ki a mester jó néhány darabjának átiratát.

Megkérték Gyulát

„Hivatali visszaélés miatt feljelentést teszek, mert két tanú egybehangzó állítása szerint hamis tanúzással akart a NER engem és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest »lecsukatni«” – ezt írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalára, miután a hvg.hu a nyomozati iratokat idézve megírta, Fidesz közeli macherek („üzletemberek”) és politikusok hogyan akarták lejáratni Bajnai Gordon volt miniszterelnököt és Budapest jelenlegi városvezetését.

A majdnem szentté avatott ember

Két évvel ezelőtt az azóta megboldogult Transindex.ro munkatársaként interjút készítettem Böjte Csabával. Az interjúban Böjte az abúzusokat szenvedett és a traumát feldolgozni képtelen gyerekeket „fonnyadt almáknak” nevezte, akikből „pálinkát főznek”. 
A szerzetes a beszélgetés egy pontján dühöngve felállt, és faképnél hagyott.

Hinni kell benne

Családostul a nyilvánosság előtt éli az életét a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolt Joób Márton önkormányzati képviselő, és azért küzd, hogy ne ítéljék el. Politikusként a senki földjére került, de a következő választáson is indulni akar.

Eskü, hogy megadom

Majdnem a duplájára emeli a kormány júliustól a kamatadót, az állampapír továbbra is adómentes lesz. Bár racionálisan az állampapír a legjobb befektetés, a befektetők mégis menekülnek tőle. Vajon miért? És jó megoldás-e ez ellen az adóemelés?