Az MSZP azt kéri a kormánytól, adjon minden magyar nőnek 10 ezer forintot

  • narancs.hu
  • 2021.03.08 13:25

Fekete Lyuk

Utalvány formájában, melyet a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került szektorokban lehetne felhasználni.

Nőnap alkalmából tízezer forintos utalvánnyal köszönje meg a kormány a nőknek azt, amit tesznek az országért! – ezt javasolja az MSZP pártigazgatója a nemzetközi nőnap alkalmából. Molnár Zsolt kifejtette, hogy az utalványt a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került szektorokban – vendéglátás, a rendezvényszervezés, a kultúra területén – lehetne felhasználni a következő években.

Az utalványok összköltsége 50 milliárd forint lenne, ami elenyésző összeg az elmúlt évek stadionépítéseihez képest – tette hozzá Molnár Zsolt.

Az ellenzéki politikus az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón köszöntötte a nőket és azt mondta, nincs mit ünnepelni, mert Magyarországon nem valósult meg az esélyegyenlőség, a nők ugyanazon munkáért nem kapnak ugyanakkora fizetést, mint a férfiak. Hozzátette, a koronavírus-járvány idején a nők terhei a duplájára nőttek, ezt sem kompenzálja a kormány.

Szerinte a "Fidesz-rezsim" az elmúlt 11 évben semmit nem tett a nők bérének a férfiakéhoz történő felzárkóztatásáért. Semmit nem tett a kormány azért, hogy a nők úgy érezzék, megbecsült tagjai a társadalomnak.

Azt mondta, 2022-ben "a köztársaságpárti erők" győzni fognak, és meg fogják valósítani a teljes esélyegyenlőséget.

(MTI)

Neked ajánljuk