Kiherélt POSZT, irány a Broadway

  • narancs.hu
  • 2014. június 12.

Fekete Lyuk

Nagyban zajlik Pécsett a POSZT, de kit érdekel a kiherélt fesztivál, amikor a Broadwayn világsztároknak lehet tapsolni!
false

Jó, túloztunk egy kicsit, épp csak annyit, amennyire az idei POSZT izgalmas: kicsit. Az egykor szebb napokat látott, ám mára alaposan leszedált, izgalmas diskurzusoktól mentes, tutira menő pécsi dzsemboriról Tompa Andrea közölt szomorú, nekrológnak is beillő írást a Narancsban. Jobbnak láttuk hát megnézni, hogyan fest a tutira menés a világ tutibb felén, a New York-i Broadwayn. Soha jobb (virtuális) alkalmat erre, mint a Tony-díj-átadó (Tony = színházi Oscar), melyre épp a minap került sor.

And the winner is:

Bryan Cranston, ki más, aki simán elvihetné a leghülyébb paróka idei Oscarját is a Godzillában nyújtott teljesítményéért, de a Tonyt nem érdeklik a Godzillák, a Breaking Bad sztárja Amerika hajdani elnökét, Lyndon B. Johnsont alakítja az All the Way című darabban – a Tony-osztók szerint fenomenálisan. Az amerikai elnökökhöz betegesen vonzódó Steven Spielberg már jelezte is, hogy tévésorozatot készítene Cranstonnal a darabból.

Ennyi jó hír után jöjjön egy kis rossz is: kedvencünk, Harry Potter, vagyis Daniel Radcliffe semmit sem nyert, legfeljebb élettapasztalatot, pedig – mint azt londoni kritikánk is bizonyítja – A kripli felújításában már majdnem úgy sántít, mint egy színész.

Idén egyébként Woody Allen is a jelöltek közt volt, mert musical készült a Lövések a Broadwayn című, szép emlékű filmjéből.

Figyelmébe ajánljuk