Kocsis Máté elárulta, miért kellett „lemondania” Varga Istvánnak

  • - gera -
  • 2019. február 5.

Fekete Lyuk

A Fidesz frakcióvezetője levelet írt a lakájmédia dolgozóinak, hogy megnyugtassa őket.

Elég nagy kavarodást okozott a kormánypárti médiában, hogy Varga István a fideszes médiaholding, a Közép-Európai Média és Sajtó alapítvány kuratóriumi elnöke arról beszélt egy interjúban, hogy az igényes, jó tollú újságírók nem az ő oldalukon vannak, és hogy ő is inkább Élet és Irodalmat, Népszavát és Magyar Narancsot olvas a kormánylapok helyett.

Varga az interjú után néhány órával beadta a lemondását, a 24.hu szerint Rogán Antal üzente meg neki, hogy kegyvesztetté vált.

Lemondott a fideszes médiaalapítvány elnöke, aki arról beszélt, hogy inkább Magyar Narancsot olvas kormánysajtó helyett

Néhány óra telt csak el azóta, hogy bejárta a netet a kormánysajtót bíráló interjúja. Bejelentette lemondását Varga István, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) kuratóriumi elnöke hétfőn az MTI-nek nyilatkozva. Varga nemrég arról beszélt, hogy szerinte az igényes, jó tollú újságírók nem az ő oldalukon vannak, és ő is inkább Élet és Irodalmat, Népszavát meg Magyar Narancs ot olvas, ha jó cikkekhez akar jutni.

De ez még nem minden: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője levelet írt a kormánysajtó munkatársainak, hogy megnyugtassa őket. A levélben többek között ilyen mondatok szerepelnek:

Méltánytalan és valótlan, amit Varga István egykori képviselőtársam Önökről mondott. Méltánytalan, mert Önök azok, akikre a mindennapokban és a leghangosabb politikai csatákban is mindig számíthatunk. Önök azok, akik lehetőséget adnak számunkra, hogy a nyilvánosság előtt elmondhassuk, amit a világról, hazánk ügyeiről gondolunk, és Önök azok, akik – ha kritikusan is – mellettünk állnak, amikor hibázunk.

Tényleg sok Népszavát, Indexet és Magyar Narancsot olvashat Varga István, talán így ivódott bele a “odaátiak” oktalan felsőbbrendűség-kultusza.

Szégyellem magam az általa elmondottak miatt, ezért helyette is bocsánatot kérek Önöktől. További jó munkát és kiváló egészséget kívánok mindannyiuknak!

Figyelmébe ajánljuk