Kövér: Annak a bizonyosságát is elveszik, hogy az ember fiú-e vagy lány

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 8.

Fekete Lyuk

A házelnök új harcmodorról beszélt, amivel a lelkeket akarják rabul ejteni. 

Kövér László szerint a rendszerváltoztatás kezdete óta nem tapasztalt módon támadás alatt áll a Szent István-i hagyaték: a keresztény kultúra, a nemzeti önazonosság és az állami szuverenitás. Az Országgyűlés elnöke a Székelyudvarhely közelében fekvő Székelyszentkirályon beszélt erről vasárnap, a Szentkirály és Szentistván nevű települések Szent Király Szövetségének találkozóján.

Kövér szerint

a 21. században az alávetésre és kifosztásra kiszemelt embereknek elsődlegesen nem az országát, hanem a tudatát akarják megszállni, a lelkét akarják rabul ejteni.

Az új harcmodor lényege, hogy az embert elidegenítik természetes közösségeitől, államától, nemzetétől, szülőföldjétől, hitétől, hagyományaitól, kiforgatják önazonosságából. Még annak a bizonyosságát is elveszik tőle, hogy fiú-e vagy lány.

A harcmodor új, de az ellenség sem a régi: nem visel állami felségjelzést, nem áll mögötte semmiféle állami főhatalom – sőt, ő áll az állami hatalmak mögött, illetve fölött. Ezt az ellenséget a „megvásárolt vagy megzsarolt politikusok hada, a civil szervezeteknek csúfolt nemzetközi ügynökhálózatok, multinacionális vállalatok, világbirodalommá nőtt kommunikációs cégek és a nyugati tudatipar” alkotja.

Kövér László szerint ennek a háborúnak ma Magyarország és Közép-Európa az egyik leghangosabb csatatere, de ez a háború nemcsak Magyarország ellen zajlik, hanem a demokrácia, a nemzeti önazonosság és az emberi méltóság ellen is. „Magyarország csupán – mint 1456-ban, 1848-49-ben és 1956-ban – lehetőséget kapott a történelem urától, hogy másoknak is példát mutatva méltó maradhasson az igazi szabadságra” – fogalmazott. A krisztusi parancsot és Szent István intelmeit idézte: „Ne féljetek!”, „Ha kitartotok, megmentitek lelketeket!”. Kijelentette, a magyarok ugyanazt kívánják maguknak, amit minden szomszédjuknak, a Kárpát-medencében, és mindenkinek Európában: „a nemzeti érdekek védelmében cselekvőképes és az európai érdekek védelmében együttműködésre kész nemzeti államokat”.

A magyarok e helyzetet felismerve 2010 után építették újjá és állították a nemzeti érdekek szolgálatába az államunkat, ezért erősítették meg a magyarság határokon átívelő nemzeti összetartozását, ezért folytattak kölcsönös méltányosságot célzó, felelős szomszédságpolitikát és az európai létérdekek védelmét célzó felelős külpolitikát. „Ennek a politikának a folytatása lesz a tét 2022-ben is. Álljunk hát készen!” – utalt a jövő évi választásokra Kövér László.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

    

Figyelmébe ajánljuk