Kubatov: Európában Sorosnak nagyobb befolyása van, mint 6-8-10 európai országnak

  • narancs.hu
  • 2019. április 28.

Fekete Lyuk

Kubatov a közrádióban beszélhetett Soros családjáról.

A Fidesz alelnöke a Kossuth rádióban mondhatta el, hogy valójában Soros György uralkodik Európán, de az amerikai házát kerítéssel védi.

Nézzük a nagyobbik kormánypárt alelnökének állításait közelebbről:

Soros követeli, hogy nyissák ki a határokat Európában.

Sorosnak Európában nagyobb befolyása van, mint 6-8-10 európai országnak.

"Ha hallgatunk, ebből nem lesz változás."

Soros amerikai házát négyméteres kőkerítés veszi körül, mert félti családját, csak éppen azt nem érti, hogy „mi is féltjük a családunkat".

A Fidesz az EP-kampányban ezért gyűjt aláírásokat: minél erősebb üzenetet akarnak küldeni Brüsszelnek.

Parádés érvelés a négymeteres kőkerítés mögé bújtatott luxusvillák mellett, ugye?

Az nem teljesen világos ugyanakkor, hogy ha Sorosnak ekkora a befolyása Európára, miért kell követelnie a határok megnyitását? Miért nem nyitja meg őket inkább?

Csak egy nagy gombot kell megnyomnia, igaz, pirosat, közvetlenül a villogó EU OPEN CHAOS felirat alatt.

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?