"Lorem ipsum" jelent meg az Eucharisztikus Világkongresszus egy programján

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 8.

Fekete Lyuk

Aprócska malőr a latinra emlékeztető kamuszöveggel.  

Latin halandzsaszöveget vetítettek az Eucharisztikus Világkongresszus Széll Kálmán téri színpadán a fellépők mögé – szúrta ki a 444.hu.

A Széll Kálmán téren egy nyílt, úgynevezett "missziós színpadot" állítottak fel, itt lépett fel Lackfi János költő a zenekarával, a mögéjük vetített képen azonban a "Lorem ipsum dolor sit amet" kezdetű latint imitáló szöveg volt látható. 

A "Lorem ipsum" egy 1500-as évek óta használt, latinból kevert és latinra emlékeztető, de végeredményben értelmetlen halandzsaszöveg, amelyet régen a nyomdászok, ma a grafikusok használnak arra, hogy megnézzék, hogy nézne ki a szöveg egy-egy helyen, az értelmes szavak ugyanis elterelnék a figyelmet a külalakról. Nagyon valószínű tehát, hogy véletlenül maradt a felirat a kivetített háttérben. 

A fotók a malőrről a Redditre is felkerültek:   

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?